Ανήμερα της γιορτής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεκδικεί την πρωθυπουργία της Ελλάδας

Της Αγίας Κυριακής σήμερα γιορτάζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις θα γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Οι βουλευτικές εκλογές 2019 έτυχε να συμπίπτουν με την ονομαστική γιορτή του Κυριάκου Μητσοτάκη (7 Ιουλίου της Αγίας Κυριακής), κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, στις αρχές της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Κω στις 9 Ιουνίου, είχε χαρακτηρίσει «δώρο» από τον Τσίπρα την απόφασή του να γίνουν οι εκλογές στις 7 Ιουλίου. «Ο Αλέξης Τσίπρας μού κάνει ένα πολύ μεγάλο δώρο. Προκηρύσσει τις εκλογές την ημέρα της ονομαστικής μου γιορτής», είχε πει τότε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Σας ζητώ λοιπόν, να πείτε χρόνια πολλά στη φωτεινή Ελλάδα που έρχεται κι όλοι μαζί θα την κάνουμε πράξη».

Να σημειωθεί ότι 9 δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα συνέκλιναν σε ένα δεδομένο: Νίκη ΝΔ με ευρύ προβάδισμα (οι περισσότερες με ποσοστό μεγαλύτερο από το 9,4% των ευρωεκλογών) και «κλειδωμένη» αυτοδυναμία. Το ερώτημα που θα απαντηθεί στην κάλπη είναι η ισχύς της αυτοδυναμίας αυτής.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook