Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός, έφτασε στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζει στην Κυψέλη και τόνισε στους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν: «Τώρα ψηφίζουμε, θα τα πούμε μετά». Σημειώνεται, ότι στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει εμφανιστεί κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, αλλά η εκλογική διαδικασία διεξάγεται με τον δικαστικό αντιπρόσωπο και τους δύο γραμματείς.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε:
«Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα για την Ελλάδα είναι μια μέρα δημοκρατίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 1ο δημοτικό σχολείο της Κυψέλης.

«Οι πολίτες αποφασίζουν για τους δήμους, τις περιφέρειες, τους εκπροσώπους που θα στείλουν στην ευρωβουλή» συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «είναι όμως και μέρα ευθύνης των πολλών, είναι μέρα ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού».

«Είναι μέρα ευθύνης να επικυρώσει ο καθένας και η καθεμία και να εγκρίνει και να προστατεύσει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Να μην αφήσει καμία χαραμάδα, καμία κερκόπορτα ανοιχτή σε κανέναν την επόμενη μέρα να τα πάρει πίσω ή να τα αμφισβητήσει. Σε κανέναν, είτε εντός, είτε εκτός της χώρας. Είναι η ώρα της ευθύνης των πολλών για το σήμερα και το αύριο του τόπου» κατέληξε.
Ο διάλογος με μικρό μαθητή
Πριν μπει στο εκλογικό τμήμα, ο πρωθυπουργός χαιρέτησε όσους περίμεναν στο σημείο, ενώ είχε χαλαρό διάλογο με έναν μικρό μαθητή.

Το νεαρό αγόρι ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν… ξέρει τη μαμά του, η οποία εργάζεται ως επιστάτρια στον δήμο Αθηναίων.

«Μπορεί και να την ξέρουμε», αποκρίθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ρώτησε το μαθητή τι τάξη πηγαίνει. Ο μαθητής απάντησε «Δευτέρα Γυμνασίου» και ο κ. Τσίπρας αποκρίθηκε γελώντας: «Άντε, σε τρία χρόνια θα ψηφίζεις».

Στη συνέχεια, λίγο πριν μπει να ψηφίσει, ο πρωθυπουργός είδε έναν ηλικιωμένο να βγαίνει από το τμήμα χωρίς να έχει ψηφίσει και ρώτησε με χιούμορ: «Τι έγινε, σε ταλαιπωρούνε;».

«Όχι, ψηφίζω τελικά πιο δίπλα», είπε ο κύριος στον πρωθυπουργό.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook