Τζόνσον: Η διαδικασία για το Brexit κινδυνεύει να μοιάσει με το μαρτύριο του Προμηθέα

O Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αστειεύτηκε ότι αν πετύχαιναν τον στόχο τους κάποιοι Βρετανοί βουλευτές, το Brexit θα ήταν μια αέναη διαδικασία όπως το μαρτύριο του Προμηθέα, του ήρωα της ελληνικής μυθολογίας.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Δίας τιμώρησε τον Προμηθέα επειδή έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς για να τη δώσει στους ανθρώπους δένοντάς τον σε ένα βουνό του Καυκάσου και στέλνοντας κάθε ημέρα έναν αετό να του κατασπαράζει το συκώτι. «Αυτό συνέβαινε αέναα, κάτι σαν την εμπειρία του Brexit στη Βρετανία, αν κάποιοι βουλευτές μας πετύχαιναν τον στόχο τους», δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο ίδιος μετά από συνάντηση στη Νέα Υόρκη δήλωσε πως η Βρετανία πρέπει να κάνει εκλογές, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου πλήττει την προσπάθεια για μια συμφωνία για το Brexit.

Περισσότερα από τρία χρόνια αφού η Βρετανία ψήφισε με ποσοστό 52% υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, η χώρα παραμένει βαθιά διχασμένη για το θέμα και η διαδικασία του Brexit έχει βυθιστεί στη σύγχυση.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook