Συνεχίζεται η ομηρία του επιχειρηματία αλλά οι απαγωγείς επικοινώνησαν εκ νέου με sms – Συγκρατημένα αισιόδοξη η ΕΛ.ΑΣ

Μετά από ένα διάστημα διακοπής της επικοινωνίας ανάμεσα στην οικογένεια του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και τους απαγωγείς του, οι δράστες επανήλθαν μέσω sms στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του ομήρου.

Η αποκατάσταση της επικοινωνίας σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία και ενδείξεις που έχουν στην κατοχή τους οι αρμόδιοι, κάνει κάποιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να είναι «συγκρατημένα αισιόδοξοι» σε σχέση με την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

Οι απαγωγείς για περίπου τρεις εβδομάδες, από τις αρχές Αυγούστου και μετά, δεν είχαν επικοινωνήσει με την οικογένεια. Την τελευταία εβδομάδα, ωστόσο, επανήλθαν και πάλι μέσω sms από «πακιστανικό» (ανήκει σε άτομο-«φάντασμα» στο εξωτερικό) κινητό τηλέφωνο μίας χρήσης.

Το αισιόδοξο σενάριο για τις Αρχές είναι οι απαγωγείς να καταλάβουν -έστω και με τόσο μεγάλη καθυστέρηση- ότι η οικογένεια έχει εξαντλήσει τις δυνάμεις της όσον αφορά στη συγκέντρωση χρημάτων. Αν συμβεί αυτό, κάτι που όλοι εύχονται, δεν αποκλείεται η υπόθεση-θρίλερ να λήξει μέσα στο Σεπτέμβριο. Διαφορετικά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή της.

Χθες συμπληρώθηκαν πέντε ολόκληροι μήνες ομηρίας με τους συγγενείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, που έχουν αναλάβει τη διαπραγμάτευση, οι οποίοι κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για τον άνθρωπό τους, να προσπαθούν ακόμα να πείσουν τους απαγωγείς ότι το ποσό που ζητάνε (από 50 έως 70 εκατομμύρια ευρώ) είναι αδύνατο να συγκεντρωθεί.

Από την πλευρά της η Αστυνομία προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν πιο λεπτούς χειρισμούς, προκειμένου να μην κινδυνέψει ο όμηρος. Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι οι απαγωγείς τον κρατάνε στην Κρήτη και ότι ήταν από την αρχή αποφασισμένοι και προετοιμασμένοι για απαγωγή μακράς διάρκειας.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook