Σε δίκη ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ που σκότωσαν 46χρονη

Ο 27χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων ροτβάιλερ που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό του 46χρονης Πετρούνα Μίλκοβα στη Γεροσκήπου την 22α Φεβρουαρίου, παραπέμπεται σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 18 Απριλίου.

Αυτό αποφάσισε τη Δευτέρα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, το οποίο μετά από πολύωρη διαδικασία λόγω ένστασης της υπεράσπισης στο θέμα της κράτησης του 27χρονου μέχρι τη δίκη, αποφάσισε τελικά όπως αυτός παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τότε.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής αναφέρθηκε σε τρεις καταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες ο 27χρονος είχε παραδεχθεί ότι είναι ιδιοκτήτης πέντε σκύλων ράτσας Rottweiler τους οποίους την ημέρα που εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένη η 46χρονη τους είχε αφήσει ανεπιτήρητους και κάθε 5- 10 λεπτά τους καλούσε.

Αναφορά έκανε και στη γραπτή μαρτυρία από πρόσωπο το οποίο βρισκόταν στον ενιαίο χώρο του μηχανουργείου που διατηρεί ο 27χρονος, ότι μια εβδομάδα πριν τον εντοπισμό της θανούσας και ενώ ο ίδιος εργαζόταν στον πιο πάνω χώρο ένας από τους σκύλους του υπόπτου ήταν ελεύθερος και κινήθηκε προς το μέρος του με αποτέλεσμα να φοβηθεί και να βγει πάνω σε μια σκαλωσιά, καθώς και ότι στις 22 Φεβρουαρίου, 2018 σύμφωνα με την κατάθεση του 27χρονου τηλεφώνησε ο ίδιος στην Αστυνομία αφού εντόπισε το θύμα.

Στην ίδια κατάθεση του ο 27χρονος ανέφερε ότι ο λόγος που έφυγε από το μηχανουργείο του πριν εντοπίσει την 46χρονη ήταν για να επισκεφτεί συγγενικό του πρόσωπο που βρίσκεται ανατολικά του γκαράζ και είπε πως στη διαδρομή του κινήθηκε με δυτική κατεύθυνση κάνοντας ολόκληρο γύρο προκειμένου να μεταβεί στο προορισμό του χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον λόγο που έκανε μεγαλύτερη διαδρομή.

Όταν μάλιστα επέστρεψε στο γκαράζ του τότε βρήκε το θύμα, όπως ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής αναφέρθηκε και σε μαρτυρία εργαζόμενου στην περιοχή σύμφωνα με την οποία είδε μια κοπέλα να περπατά σε χωματόδορμο 20 μέτρα από το σημείο που εντοπίστηκε λίγο αργότερα θανάσιμα τραυματισμένη.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου δικηγόρος Μιχάλης Ιωάννου αναφέρθηκε στην πρώτη ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Νικόλας Χαραλάμπους σύμφωνα με την οποία ο θάνατος της 46χρονης από την Βουλγαρία Petrana Milchova Nikolova προκλήθηκε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία πολυτραυματισμού πιθανόν από γεωργικό μηχάνημα. Ο κ . Ιωάννου είπε πως δεν θα πρέπει να στερηθεί την ελευθερία του ο πελάτης με εικασίες και αναφορές.

Ο 27χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων Rottweiler αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν γνωματεύσεις για το γεγονός, με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών αναλύσεων που γίνονται στη Λευκωσία ώστε να ταυτοποιηθεί η ύπαρξη DNA από τη νεκρή γυναίκα στο σκύλο.

Σημειώνεται πως η 5η νεκροτομή στην σορό της 46χρονης θα διενεργηθεί την Τετάρτη από την Ελληνίδα ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιοπούλου καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, η οποία αναμένεται να αφιχθεί από την Ελλάδα μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Please follow and like us:
Facebook
Facebook