Πολλά κτίρια της Πάτρας χρειάζονται συντήρηση – Σοβάδες «προσγειώνονται» στα πεζοδρόμια

Η κρίση, χτύπησε και τα παλιά σπίτια της Πάτρας και όταν λέμε παλιά σπίτια, εννοούμε και τις πολυκατοικίες, των περασμένων δεκαετιών οι οποίες παραμένουν ασυντήρητες . Κάθε μέρα σχεδόν ένα κομμάτι σοβά καταλήγει στους δρόμους της πόλης.
Υπολογίζεται επίσης , ότι η κατάσταση το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενταθεί για αυτό και προσοχή στον… ουρανό, ποτέ δεν ξέρετε τι θα σας φέρει. Χθες το πρωί, στην οδό Μεσολογγίου κοντά στα Ψηλά Αλώνια, οι κάτοικοι είδαν ξαφνικά να βρέχει πέτρες και ως συνήθως οι περαστικοί γλίτωσαν από θαύμα το να τους έρθουν στο κεφάλι. Οι ιδιοκτήτες σφυρίζουν αδιάφορα ίσως πάλι και να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι άλλο εκτός από το να σφυρίζουν, αν στο μεταξύ η τσέπη τους έχει υποστεί τις συνέπειες της κρίσης.
Τα επικίνδυνα κτίρια σύμφωνα με το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας είναι πολλά και έχουν κατασκευαστεί από το 1946 έως και το 1985. 
Εκτός από τις επιφανειακές βλάβες, θεωρείται σίγουρο ότι πολλά κτίσματα έχουν πρόβλημα και στο φέροντα οργανισμό, είτε διότι κατασκευάστηκαν με τον παλαιό οικοδομικό κανονισμό πριν το 1985, είτε διότι η φθορά του χρόνου και πιθανές παρεμβάσεις εντός τους, το επιβάλλουν.
Και όλα αυτά σε μια κατεξοχήν σεισμογενή περιοχή. Και ο νοών νοείτω.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook