Πέθανε στο παιχνίδι του πνιγμού…θρήνος για 12χρονο!

Πίστευαν ότι θα είναι διασκεδαστικό να αποκόψει το οξυγόνο στον εγκέφαλό του και θα του προκαλέσει απίστευτη αίσθηση ευφορίας.

«Πέρασα την Ημέρα της Μητέρας προγραμματίζοντας την κηδεία του γιου μου, γράφοντας τον επικήδεια αντί για πρωινό, λουλούδια και ένα σ’ αγαπώ μαμά» ήταν το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας του Celestia Muai στο Fox 13 Salt Lake City.

tua muai 3

«Προσπαθήστε να φανταστείτε πώς θα ήταν και πολλαπλασιάστε το με το άπειρο και αυτό είναι… δεν υπάρχουν λόγια».

Ήταν η μητέρα του που βρήκε τον 12χρονο αναίσθητο μετά το παιχνίδι του πνιγμού. «Απλά έπαιζε ένα παιχνίδι και δεν σκέφτηκε τα πράγματα».

«Ήταν ένα φωτεινό και χαρούμενο αγόρι. Του άρεσε η περιπέτεια και να κάνει τους άλλους να γελάνε. Αγαπούσε το ποδόσφαιρο και τα 7 αδέρφια του. Ήταν οι πιο αγαπημένοι σύμμαχοί του. Ο προπονητής του ήταν σαν δεύτερος πατέρας του.

tua muai 2

Τώρα τον υποδέχτηκε στον ουρανό ο αγαπημένος του πατέρας Felise Muai που πέθανε απροσδόκητα πριν από δύο χρόνια. Ήταν μια γλυκιά επανένωση για τον γλυκό Tua. Θα λείψει πολύ σε όλη την οικογένεια και τους φίλους του».

tua muai 1 ok

H Celestia ελπίζει η ιστορία του γιου της να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση σε άλλους γονείς. «Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να πάρει τον πόνο μακριά αλλά αν μπορεί να σωθεί ένα παιδί, ένας γονιός, μια οικογένεια, τότε θα έχει περισσότερο νόημα».

Το ονομάζουν «παιχνίδι του πνιγμού» (The Choking Game) και σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία 10ετία πάνω από 900 άτομα έχουν πεθάνει από αυτό, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι άτομα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ) στα πρώτα τρία λεπτά στραγγαλισμού βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη, η ισορροπία και το κεντρικό νευρικό σύστημα παραλύουν. Λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά το άτομο πεθαίνει.

Για όσους επιζούν, η παρατεταμένη στέρηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο είναι γνωστό ότι προκαλεί κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις, και αιμορραγίες στα μάτια.

 Σύμφωνα με το αμερικανικό ΚΕΠΝ το 87% των ατόμων που επιδίδονται σε αυτό το επικίνδυνο αι εν δυνάμει θανατηφόρο «παιχνίδι» είναι άντρες έφηβοι.
Please follow and like us:
Facebook
Facebook