Πάτρα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση Πάτρα, η Πόλη των Εργοστασίων, του Ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση Πάτρα η Πόλη των Εργοστασίων, του Ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Γεωργίου, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στην πρόσοψή του οποίου αποτυπώθηκε η νεότερη ιστορία της πόλης μας.

Παρουσία του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, του προέδρου του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Πέτρου Βάη, αντιδημάρχων, μελών του Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. εκπροσώπων του ευρωπαϊκού προγράμματος, δημοσιογράφων, συντελεστών της παράστασης, αλλά και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το ενδιαφέρον οδοιπορικό στο παρελθόν της πόλης .

Η σύμπραξη της θεατρικής ομάδας Βιομηχανική με την Mosaic που ανέλαβαν την εκτέλεση της παραγωγής Πάτρα, η πόλη των εργοστασίων, του ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη, φώτισε πτυχές του παρελθόντος της πόλης, την ακμή και την παρακμή της βιομηχανίας, την έλευση της όπερας στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, το ρεμπέτικο τραγούδι, τον καραγκιόζη και το αποτύπωμα που άφησαν στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης. Σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα θα παρουσιαστεί το οπτικοακουστικό έργο -εγκατάσταση Νήματα Μνήμης στο παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής – Πατραϊκής.

Η παράσταση και η εγκατάσταση πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου NeTT- “Δίκτυο Θεάτρων για την αξιοποίηση της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς και την ανάπτυξη του Αειφόρου Τουρισμού” (Network of Theatres for the valorization of Cultural and Natural Heritage to develop a Sustainable Tourism) του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα Ιταλία 2014-2020.

Συντελεστές

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Φάνης Δίπλας

Λογοτέχνης – Συγγραφέας: Βασίλης Λαδάς

Δραματολόγος: Έλενα Αλεξανδράκη

Ενδυματολόγος – Σκηνογράφος: Κέννυ Μακ Λέλλαν

 

 

Please follow and like us:
Facebook
Facebook