ΟΑΕΔ: Ως την Παρασκευή γίνονται οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Λίγες ημέρες ακόμα έχουν στη διάθεσή τους οι γονείς και κηδεμόνες για την υποβολή αιτήσεων εγγραφών και επανεγγραφών βρεφών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020.

Η διαδικασία άρχισε τη Δευτέρα 20 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 31 Μαΐου.

«Ωφελούμενοι» του Προγράμματος είναι τα παιδιά (βρέφη – νήπια) των δικαιούχων του ΟΑΕΔ από οκτώ μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2019) έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση,
σύμφωνα με την κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018), για τους 298 Δήμους από τους 325 της χώρας.

Η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Παιδικών Σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το ωράριο λειτουργίας των Σταθμών ξεκινά στις 6:45 και τελειώνει στις 16:00.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους, για τις θερινές διακοπές το μήνα Αύγουστο και

α) από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και την 5η Ιανουαρίου

β) από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, καθώς και κατά τις επίσημες αργίες των Δημοσίων Υπηρεσιών και τις τοπικές εορτές.

Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν

Οι γονείς–κηδεμόνες των βρεφών- νηπίων για να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες από την 9.00 μέχρι 14.00.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων θα δημιουργηθούν προσωρινοί Πίνακες Αξιολόγησης και Επιλογής για βρέφη από 8 μηνών έως και 17 μηνών, από 18 μηνών έως και 30 μηνών και από 31 μηνών έως την προσχολική ηλικία. Μέσα σε διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών οι δικαιούχοι, δύνανται να υποβάλουν ενστάσεις στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς. Οι τελικοί πίνακες επιλογής θα αναρτηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook