Νέα Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο – Βγάζουν πολεμικά πλοία ενώ είναι σε εξέλιξη η άσκηση Ηνίοχο

Στο μάτι της Τουρκίας μπήκε για τα καλά η άσκηση Ηνίοχος με τη συμμετοχή 70 αεροσκαφών από έξι χώρες. Η Άγκυρα φαίνεται ότι βλέπει “αποκλεισμό” και ετοιμάζεται για νέα πρόκληση βγάζοντας στο αιγαίο πολεμικά πλοία για τον… σπάσει.
Παίζει επικίνδυνα παιχνίδια η Άγκυρα. Η άσκηση Ηνίοχος που προβλέπει ενέργειες κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα ενοχλεί την Τουρκία που μιλάει για “αποκλεισμό” των πλοίων της από το Αιγαίο και ετοιμάζει άσκηση στην περιοχή ως… απάντηση.

Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ βλέπει ότι με την άσκηση ανοιχτά της Σμύρνης οι δυο χώρες θα έρθουν αντιμέτωπες. Οι κινήσεις αεροσκαφών, πλοίων και δυνάμεων του στρατού στο πλαίσιο της ελληνικής άσκησης όπως λέει η εφημερίδα δεν θα μείνει αναπάντητη.

Η Τουρκία σχεδιάζει σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, να “κλείσει” όλες τις παράκτιες περιοχές με πολεμικά πλοία με στόχο να μπλοκάρει τα ελληνικά μέσα να πλησιάσουν!

Μιλώντας στην εφημερίδα Βατάν ο πρόεδρος του τουρκικού ινστιτούτου «21ος Αιώνας», Τζαχίτ Αρμαγάν Ντιλέκ λέει ότι η Ελλάδα προσπαθεί να μεταφέρει το διεθνές ενδιαφέρον από την ανατολική Μεσόγειο στο Αιγαίο, μιλάει για ένα “πολιτικό μήνυμα” από μέρους της Ελλάδας που με την άσκηση κλείνει τις εξόδους της Τουρκίας στο Αιγαίο, ενώ ταυτόχρονα ο υπουργός Άμυνας κάνει λόγο “δυστύχημα”.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook