Νέα επιστολή του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη στον Γ.Βασιλειάδη για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, σε νέα επιστολή του προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου , εκφράζει την ανησυχία του για καθυστέρηση στην έναρξη της προετοιμασίας, ενώ ζητά ενημέρωση πώς και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα γίνει η διοργάνωση.

«Η επιμονή μας δεν είναι καθόλου μια πολιτική παραξενιά»αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Πελετίδης.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

Στις 8/1/2018 έλαβα την ενημέρωσή σας, που αφορά τον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου στην Οργανωτική Επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019. Παράλληλα, έχουμε λάβει ενημέρωση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ότι θα επισκεφθεί την Πάτρα αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων στις 23/1/2018, προκειμένου να υπογραφεί το συμβόλαιο για την ανάληψη των Αγώνων, να συναντηθεί με την Οργανωτική Επιτροπή, να ελέγξει τους χώρους διεξαγωγής των αγώνων και να ελέγξει το χώρο διαμονής των αθλητών.

Στο Δημοτικό μας Συμβούλιο θέσαμε με σαφήνεια του λόγους για τους οποίους προχωρήσαμε στη διεκδίκηση της διοργάνωσης. Υπάρχουν απαιτήσεις, όπως σας τους εξέθεσα πρόσφατα σε επιστολή μου.

Ενώ καλούμαστε να ορίσουμε εκπρόσωπο, μέχρι σήμερα δεν έχουμε ενημέρωση πως και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα γίνει η διοργάνωση. Η επιμονή μας σε αυτό δεν είναι καθόλου μια πολιτική παραξενιά, αλλά έχει στόχο να διασφαλίσει τις αναγκαίες υποδομές για την πόλη, να προασπίσει το χαρακτήρα τους, όπως φυσικά και το δημόσιο χρήμα.

Θα ήθελα να επαναφέρω ορισμένα από τα ζητήματα που είχα θέσει στην πρώτη μου επιστολή στα οποία δεν έχω λάβει καμία απάντηση.

Ζητούμε να μας ενημερώσετε κατά πόσο είναι διασφαλισμένη η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης διοργάνωσης από πλευράς της κυβέρνησης. Αν υφίσταται και πώς κατανέμεται ο σχεδιασμός των αναγκαίων έργων και της χρηματοδότησής τους από την μεριά σας για το 2018 και το 2019. Ειδικά για το αθλητικό κέντρο στην Αγυιά, που είχε συμφωνηθεί από το Φλεβάρη του 2015 μεταξύ Υπουργείου και Δημοτικής Αρχής, δεν γνωρίζουμε ακόμη τίποτα συγκεκριμένο.

Με εύλογη την ανησυχία μας για καθυστερήσεις που ήδη υπάρχουν ζητάμε άμεσα να φέρετε σε γνώση μας όλο το σχεδιασμό σας έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα σπαταληθεί ούτε ένα ευρώ, με αφετηρία καθυστερήσεις η άλλες ακούσιες ενέργειες του υπουργείου σας.

Θα επιθυμούσαμε να τοποθετηθείτε δημόσια για το ρόλο και την παρουσία χορηγών στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες. Σας έχουμε ήδη γνωστοποιήσει τις απόψεις μας πάνω στο θέμα.

Εσείς βέβαια έχετε την ευθύνη διορισμού της Οργανωτικής Επιτροπής, εσείς αναλαμβάνεται την ευθύνη χρηματοδότησης της και ως εκ τούτου, την υλοποίηση των Αγώνων.

Επειδή ‘’οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους’’, όπως λέει ο λαός μας, θέλουμε να έχουμε πλήρη εικόνα του τι θα γίνει, πως θα γίνει, πριν από οτιδήποτε.

Με τις ευχές μου για το νέο έτος».

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook