Μόρια: Καταγγελία – «βόμβα» για τη φωτιά στον καταυλισμό που χάθηκαν μια μάνα με το παδί της

Σε μια καταγγελία – «βόμβα» προχώρησε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι τη φωτιά στη Μόρια, που κόστισε τη ζωή σε μια γυναίκα και ένα βρέφος, την έβαλαν οι μετανάστες.

«Η φωτιά στη Μόρια ήταν εμπρησμός» είπε ο Γιώργος Ντίνος, πρόεδρος των Πυροσβεστών του Βορείου Αιγαίου στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Υποστήριξε πως «με πλήρη επίγνωση αυτού που λέω», τη φωτιά μέσα στο κέντρο κράτησης στη Μόρια, έβαλαν μετανάστες που δεν θέλουν να μετακινηθούν για να μπουν στους οικίσκους ευπαθείς ομάδες, όπως γυναίκες και παιδιά.

Στη Μόρια, υποστήριξε, γίνεται ανακατανομή όσον αφορά στα κοντέινερ. Κάποιοι καλούνται να μετακινηθούν για να πάρουν τη θέση τους γυναίκες και παιδιά.

«Αυτοί που βγαίνουν, δεν θέλουν να αφήσουν τους οικίσκους και βάζουν φωτιά», είπε ο Γιώργος Ντίνος.

«Η πρώτη εκτίμηση είναι πως οι οικίσκοι καίγονται για αυτόν το λόγο», σημείωσε και πρόσθεσε πως η φωτιά ήταν εμπρησμός και «γι’ αυτό δεν μας άφησαν να φτάσουμε στο σημείο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, μετανάστες επιτέθηκαν στους πυροσβέστες που έφτασαν στη Μόρια για να σβήσουν τη φωτιά.

«Σταμάτησαν τα αυτοκίνητα, τα έσπασαν με πέτρες, πήραν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών, ασυρμάτους, κράνη, τις τσάντες τους και τους έβαλαν φωτιά δίπλα από τ’ αμάξι».

Δείτε τις φωτογραφίες:

«Φώναζαν kill police»

Την έκρυθμη κατάσταση στη Μόρια περιέγραψε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Μυτιλήνης, Βασίλης Ροδόπουλος.

Όπως υποστήριξε υπήρχαν κάποιοι στον καταυλισμό που «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια φώναζαν kill police».

«Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Είχαν πολύ επιθετική συμπεριφορά, δεν άφηναν τα πυροσβεστικά για την κατάσβεση» είπε ο Βασίλης Ροδόπουλος.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook