Με τους κουβάδες και τα νερά της βροχής οι μαθητές του 6ου Δημοτικού-Τι απαντά η δημοτική αρχή

Τα τελευταία τουλάχιστον 2 χρόνια στάζουν νερά από την οροφή στις αίθουσες του παλαιού κτιρίου του σχολικού συγκροτήματος Αγίας Βαρβάρας, στο οποίο συστεγάζονται το 6ο & το 19ο Δημοτικά Σχολεία Πατρών. Το τμήμα Αυτεπιστασίας
κατά διαστήματα επιδιορθώνει τους σοβάδες της οροφής και το επίχρισμα, αλλά δεν υπάρχει οριστική αντιμετώπιση της πηγής του προβλήματος, που είναι η στεγανοποίηση της οροφής του κτιρίου. Το πρόβλημα φέτος επεκτάθηκε και στο νέο κτίριο του σχολικού συγκροτήματος.
 Η αίθουσα που στεγάζει το τμήμα Α2 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών πλημμυρίζει όταν βρέχει. Σύμφωνα με διδάσκοντες, είναι ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο εντάθηκε φέτος εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων. Τους τελευταίους 2 μήνες η αίθουσα είναι σχεδόν μόνιμα πλημμυρισμένη.

received_257689235126852 received_350917212303499
 Εξαιτίας της υγρασίας, στην οροφή έχει υποχωρήσει μέρος του επιχρίσματος και έχει υποστεί ζημιά η γραμμή παροχής ρεύματος της αίθουσας, με αποτέλεσμα να διακόπτεται διαρκώς η παροχή ρεύματος και να ελλοχεύει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

received_373924173388728
 Προς αποφυγήν ατυχημάτων λόγω των δυσμενών συνθηκών στην αίθουσα και λόγω έλλειψης εφεδρικής αίθουσας, οι μαθητές του Α2 την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν μάθημα στο διάδρομο του κτιρίου.

received_391354111430480
 Οι διευθύνσεις των σχολείων που συστεγάζονται (19ο Δημοτικό & 6ο Δημοτικό) και ο Σύλλογος Γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου έχουν απευθυνθεί επανειλημμένως στις αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο με γραπτές όσο και με τηλεφωνικές οχλήσεις.
 Τον Δεκέμβριο, κλιμάκιο του Δήμου επισκέφθηκε το χώρο του σχολείου, χωρίς όμως να προσφέρει άμεση λύση στο πρόβλημα.

Η απάντηση της δημοτικής αρχής:

Οι παρεμβάσεις στο σχολικό συγκρότημα είναι συνεχείς σε
διαφορετικούς τομείς και αντιμετωπίζονται στα πλαίσια των
δυνατοτήτων και των διαθέσιμων πόρων και προσωπικού των υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων.
Ειδικότερα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο στο
πρόβλημα της εισροής υδάτων, οι υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν
παρέμβει πάνω από τρεις φορές το τελευταίο διάστημα και θα επέμβουν πάλι άμεσα με την προϋπόθεση της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών.
Για την μόνιμη και οριστική επίλυση του προβλήματος στη μόνωση
του κτιρίου, οι υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων έχουν εντάξει την
συγκεκριμένη εργασία στην εργολαβία μονώσεων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Η Δημοτική Αρχή εξαιτίας της παλαιότητας του συγκεκριμένου
σχολικού συγκροτήματος και των ποικίλων κτιριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, συνεχίζει την προσπάθεια να ενταχθεί στο πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης μαζί με άλλα συγκροτήματα του Δήμου Πατρέων.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook