Κορονοϊός: Στους 11 οι νεκροί στην Ιταλία

Στους 11 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ιταλία, καθώς ακόμη τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό απεβίωσαν. Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας πρόκειται για το χειρότερο ξέσπασμα της ασθένειας στην Ευρώπη.

Και οι τέσσερις νεκροί ήταν προχωρημένης ηλικίας. Οι τρεις προέρχονταν από την πλέον πληγείσα περιοχή, τη Λομβαρδία, ενώ το τελευταίο θύμα του κορονοϊού είναι μια ηλικιωμένη από την περιφέρεια Βενέτο.

Αυξάνονται και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που έχουν φτάσει τα 322. Τρία νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη Σικελία της Κάτω Ιταλίας, δυο στην κεντρική περιοχή της Τοσκάνης και ένα στην Λιγουρία.

Το Μιλάνο, η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ιταλίας, θυμίζει πόλη-φάντασμα, όπως αναφέρουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου Έλληνες που ζουν εκεί. Οι μάσκες και τα αντισηπτικά έχουν εξαντληθεί και πωλούνται μόνο στη «μαύρη αγορά», με τις τιμές να βρίσκονται στα ύψη.

Η Στεφανία Ασημακοπούλου, κάτοικος του Γκαριμπάλντι, και φαρμακοποιός τόνισε ότι: «Έχει αυξηθεί η μαύρη αγορά, είναι επόμενο, και για τις μάσκες και για τα αντισηπτικά. Ένα αντισηπτικό χεριών μπορείτε να το βρείτε και στα 30 ευρώ ενώ οι μάσκες ξεκινούν από τα 10 ευρώ και όσο πάει. Με το που δόθηκε εντολή τα σουπερμάρκετ άδειασαν σχεδόν και κατευθύνθηκαν όλοι στα φαρμακεία να αγοράσουν μάσκες που τώρα εξαντλήθηκαν».

 

πηγή enikos.gr

Please follow and like us:
Facebook
Facebook