Κοινωνικό Μέρισμα: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι – Στις 17 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις

Κοινωνικό «μέρισμα» σε 250.000 ελληνικά νοικοκυριά ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταικούρας. Από επτακόσια ευρώ θα λάβουν όσοι τα έχουν απολύτως ανάγκη, κάνουν φορολογική δήλωση τουλάχιστον 10 χρόνια στην Ελλάδα και δεν κρύβονται πίσω από τη φοροδιαφυγή.Αναλυτικά οι δικαιούχοι θα είναι πολύτεκνες οικογένειες,άνεργοι και οικογένειες με άτομα ΑμεΑ.

Για να φτάσουν στους δικαιούχους τα λεφτά, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε και τρεις «κόφτες», που θα αποτυπωθούν στην ειδική απόφαση που θα εκδοθεί:

§ Τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς να διαμένει, νόμιμα και μόνιμα, στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη. Πρέπει να έχει υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία δεκαετία.

§ Και οι δύο γονείς του νοικοκυριού να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

§ Το σύνολο των καταθέσεων του νοικοκυριού, σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών, η υποβολή αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει στις 17 Δεκεμβρίου. Όπως διευκρίνισε ετοιμάζεται παρόμοια με την περσινή πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ κυρίως επειδή είναι απαραίτητη η δήλωση του iban.

Κατά την εκτίμηση του η διαδικασία που θα ξεκινήσει στις 17 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί στις 26 του μήνα ώστε να καταβληθούν τα χρήματα πριν από τις 31 του μήνα.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook