Καταδίκη για τους τρεις άνδρες που βίαζαν ανήλικο

Ένοχοι κρίθηκαν οι τρεις άνδρες που κάθισαν στο εδώλιο για τους βιασμούς ενός ανήλικου αγοριού στην Ζάκυνθο. Πρόκειται για μια ιστορία που συγκλόνισε καθώς οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους έχουν συγγενική σχέση μαζί του (σήμερα είναι 20 χρονών) αφού έχουν παντρευτεί τις αδελφές του πατέρα του.
Η δίκη ξεκίνησε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας ενώ η ιστορία εκτυλίχθηκε στη Ζάκυνθο από το 2007 μέχρι το 2016 οπότε και το παιδί αποκάλυψε στην οικογένειά του όσα είχε ζήσει.
Το δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους τρεις κατηγορούμενους. Ο πρώτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου ομόφωνα, σε 15 χρόνια κάθειρξη.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού με 4/3 ψήφους και καταδικάστηκε ομόφωνα για την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ΄εξακολούθηση σε 15 χρόνια κάθειρξη.
Ο τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε με 5/2 ψήφους ένοχος για την πράξη του βιασμού και ομόφωνα για το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ΄εξακολούθηση, συνολικά σε 20 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση (15+5).
Επίσης, αποφάσισε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε όλους για πέντε χρόνια. Το δικαστήριο έδωσε δυνατότητα έφεσης σε όλους, απέρριψε όμως όλα τα αιτήματα για αναστολή μέχρι την εκδίκαση σε εφετείο.
Ο α’ κατηγορούμενος κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον 20χρονο. «Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ είπε ότι δε γνωρίζει γιατί τον κατηγορούν για τόσο βαριά αδικήματα. Τόνισε μάλιστα πως είναι μεγάλο ψέμα ότι παλιότερα προσπάθησε να βιάσει και τον πατέρα του 20χρονου, πράγμα που είχαν αναφέρει μάρτυρες.
Ο β’ κατηγορούμενος υποστήριξε πως ό,τι έγινε ανάμεσα σε εκείνον και τον 20χρονο έγινε με τη θέληση και των δύο. «Κάναμε τα ίδια ο ένας στον άλλον» ανέφερε τονίζοντας ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει βία ούτε και απειλές.
Ο εισαγγελέας πίεσε αρκετά τον κατηγορούμενο να αναφερθεί με λεπτομέρειες στις πράξεις που προέβη και παραδέχθηκε ποιες ήταν αυτές. Προκάλεσε τον εισαγγελέα λέγοντας πως ο 20χρονος ίσως έβλεπε αυτές τις πράξεις σαν παιχνίδι που επέλεξαν αντί να πάνε για έναν καφέ.
«Έχετε το θράσος να λέτε ότι κάνατε αυτές τις πράξεις αντί να πάτε για καφέ; Ότι ένα παιδί 15 χρονών ήθελε αυτές τις πράξεις μαζί σας που ήσασταν 65; Αυτή την ιδέα έχετε για τον εαυτό σας;» Τέλος αναφέρθηκε και στην εμπιστοσύνη που του έδειχνε η οικογένει.
Ο γ’ κατηγορούμενος στην απολογία του, την οποία δεν ολοκλήρωσε, υποστήριξε ότι ο 20χρονος είναι καθοδηγούμενος από τη μητέρα του και την αδελφή της. Αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε μαζί του δίνοντας μία διαφορετική εκδοχή, αρκετά μακριά από αυτά που υποστήριξε ο 20χρονος στη δική του κατάθεση.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook