Κατά 65% κούρεψε το δάνειο Πατρινής δανειολήπτριας το Ειρηνοδικείο!

Tης έδωσε περίοδο «ανάσας» για μία πενταετία, χωρίς να χάσει τη μοναδική ακίνητη περιουσία της και τη δυνητικά κύρια κατοικία της.

Η γυναίκα είχε δάνειο ύψους 138.000 ευρώ εκ των οποίων διαγράφονται κατά 89.500 ευρώ δηλαδή το 65%.

Η οφειλέτρια σώζει την κύρια κατοικία της και πλέον χρωστά στις τράπεζες μόνο 48.500 ευρώ!

Το Δικαστήριο, μάλιστα, υποχρέωσε τη δανειολήπτρια να καταβάλει για τη διάσωση του σπιτιού της για μια 20ετία το ποσό των 130 ευρώ μηνιαίως και μάλιστα η αποπληρωμή αυτού θα ξεκινήσει πέντε χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης, ως περίοδος χάριτος προς την αιτούσα.

Το Ειρηνοδικείο προέβη στην απόφαση αυτή, εφόσον συνέτρεχαν οι προϋπόθεσεις του Νόμου, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη δανειολήπτρια, η ίδια να απαλλαγεί από αυτό το βάρος.

Όπως υποστήριξε στην αίτησή της, εργάζεται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικείο) με μηνιαίο μισθό 299,38 ευρώ, ο σύζυγός της είναι υπαξιωματικός του στρατού και υπηρετεί στη νησιωτική Ελλάδα με μισθωμένη οικία, ενώ έχουν κι ένα ανήλικο παιδί. Όπως ανέφερε, οι υποχρεώσεις είναι τεράστιες για την επιβίωση και τα χρήματα δεν επαρκούσαν για την αποπληρωμή των δανείων, τα οποία είχαν γίνει «θηλιά» για όλη την οικογένεια.

Έτσι, το Δικαστήριο έκρινε πως λόγω του χαμηλού ύψους των εισοδημάτων της οικογένειας, που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 1.500 ευρώ το μήνα, με δύο μισθώματα και ένα ανήλικο παιδί, έπρεπε να γίνει συνδυασμός των δύο δανείων που είχε από διαφορετικά τραπεζικά καταστήματα και να εξαιρεθεί από την εκποίηση η δυνητικά κύρια κατοικία της, η οποία ήταν και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που είχε αποκτήσει από γονική παροχή.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook