Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων στο σχολείο που έπεσε ανεμιστήρας και τραυματίστηκε μαθήτρια

Οι συγκεντρωμένοι γονείς ζητούν την άμεση διενέργεια εργασιών συντήρησης στο σχολικό κτίριο, ώστε -όπως δηλώνουν- τα παιδιά τους να είναι πιο ασφαλή.

Το σχολείο επισκέφτηκε επίσης το πρωί ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, προκειμένου να μιλήσει με τους δασκάλους αλλά και τους γονείς του σχολείου, ύστερα από το περιστατικό αποκόλλησης ανεμιστήρα οροφής, που έπεσε σε δύο μαθητές την περασμένη Πέμπτη.

Οι γονείς ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τουςΟι γονείς ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Ανανιάδης εξέφρασε την άποψη ότι αφού η λειτουργία των σχολείων έχει περάσει στην ευθύνη των δήμων, θα έπρεπε να γίνεται από αυτούς ένας συνολικός έλεγχος καλής λειτουργίας.

«Όλη η λειτουργία των σχολικών κτηρίων έχει περάσει στον δήμο. Τώρα ο δήμος επιβλέπει όλο το κτήριο και δεν θα δει ότι υπάρχει και ανεμιστήρας οροφής;», αναρωτήθηκε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης. Όπως τόνισε ο κ. Ανανιάδης, «υπάρχει ανεμιστήρας σε κάθε τάξη στο σχολείο αυτό. Κανονικά έπρεπε να γίνει ένας έλεγχος να τους δουλέψουν σε όλες τις κλίμακες για να δουν αν ο ανεμιστήρας είναι καλά βιδωμένος στην οροφή».

Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο μαθητές μετά από την πτώση του ανεμιστήραΤραυματίστηκαν ελαφρά δύο μαθητές μετά από την πτώση του ανεμιστήρα

Ο ανεμιστήρας έπεσε στο κέντρο της αίθουσας, σημείωσε ο κ. Ανανιάδης «και θα μπορούσαμε να είχαμε πιο δυσάρεστα αποτελέσματα. Άνοιξε τον ανεμιστήρα η δασκάλα και ξαφνικά έπεσε. Ήταν τεχνικό θέμα».

η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε επαφή με τον δήμο και την τεχνική υπηρεσία τουη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε επαφή με τον δήμο και την τεχνική υπηρεσία του

Το σχολικό κτίριο βάφτηκε το καλοκαίρι, ωστόσο ένας συνολικός έλεγχος ενδεχομένως από μικτά κλιμάκια θα ήταν η πιο ασφαλής επιλογή, υποστήριξε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης. «Μπαίνουμε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες όταν έχεις ένα κτήριο και το βάφεις, δεν μπορείς να ελέγξεις έναν ανεμιστήρα, είναι τόσο δύσκολο για μια υπηρεσία να το κάνει; Αν έκανε μία δοκιμή το καλοκαίρι ή αρχές Σεπτεμβρίου θα έβλεπαν ότι δεν ήταν καλά στερεωμένος στην οροφή» σημείωσε.

Οι συγκεντρωμένοι γονείς ζητούν την άμεση διενέργεια εργασιών συντήρησης στο σχολικό κτίριοΟι συγκεντρωμένοι γονείς ζητούν την άμεση διενέργεια εργασιών συντήρησης στο σχολικό κτίριο

Σύμφωνα με τον κ. Ανανιάδη, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε επαφή με τον δήμο και την τεχνική υπηρεσία του.

Ο ανεμιστήρας έπεσε στο κέντρο της αίθουσαςΟ ανεμιστήρας έπεσε στο κέντρο της αίθουσας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Εικόνες: IntimeNews

 

Please follow and like us:
Facebook
Facebook