Επίθεση της Άγκυρας σε Αλ.Τσίπρα

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι για τα όσα δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο Νταβός.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός σε μία αποστροφή του λόγου του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Νταβός για το μεταναστευτικό υποστήριξε ότι «Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που αφορά στο μέλλον της Ευρώπης. Πρέπει να βρούμε μόνιμες λύσεις. Υπάρχουν δύο δρόμοι: ή σπρώχνουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και περιμένουμε, ή το αντιμετωπίζομε με δυναμισμό. Ανέλαβα τα ηνία της χώρας εν μέσω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης με προβλήματα στην περιοχή, εντάσεις και αερομαχίες στο Αιγαίο, το Κυπριακό. Και με έναν επιθετικό γείτονα, μερικές φορές απρόβλεπτο, με μια επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο».

Έτσι οι Τούρκοι αντέδρασαν με το τουρκικό ΥΠΕΞ, το οποίο μέσω του εκπροσώπου του να αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατόν για εμάς να αποδεχθούμε τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα εναντίον της Τουρκίας, χθες στο Νταβός».

«Νομίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε μάλλον να κοιτάξει στο υπουργικό του συμβούλιο για απτά παραδείγματα «επιθετικότητας». Όλοι γνωρίζουν ότι κάποιοι από τους συναδέλφους του ταιριάζουν τέλεια με τον ορισμό του», συμπλήρωσε ο Ακσόι.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook