ΕΛ.ΑΣ- ΠΑΤΡΑ : Μάσκες , εμπρηστικός μηχανισμός , κράνη και σακίδια με πέτρες στην κατοχή των συλληφθέντων κατά την διάρκεια πορείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας (1-3-2018), που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικές οδούς στην Πάτρα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, (6) ημεδαποί και συγκεκριμένα (5) γυναίκες ηλικίας 24, 24, 26, 23 και 21 ετών και ένας 27χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία, του εμπρησμού και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων που κατά την διάρκεια πορείας επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, πραγματοποιώντας ρίψεις αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) και άλλων αντικειμένων όπως πέτρες και μάρμαρα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων-:

• αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός,
• (2) αντιασφυξιογόνες μάσκες,
• μάσκα τύπου (fullface),
• σακίδια με πέτρες, γάντια και
• κράνος δικυκλιστή.

Επιπλέον, σε διάφορα σημεία κατά τη διαδρομή της πορείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (7) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότοφ).

Please follow and like us:
Facebook
Facebook