Γρίπη: Οδηγίες από τα σχολεία προς τους γονείς

Η εποχική γρίπη έχει ήδη μπει στη φάση της έξαρσης και στο προσεχές διάστημα αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στην Ελλάδα έχουν ήδη χάσει τις ζωές τους οκτώ άνθρωποι από επιπλοκές της εποχικής γρίπης. Την ίδια στιγμή, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έχουν εισαχθεί 24 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης.

Η πλειονότητα των περιστατικών που νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ αφορά στη γρίπη Α, η οποία καλύπτεται από το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο. Στη συντριπτική τους πλειονότητα τα άτομα που νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα της γρίπης δεν είχαν εμβολιαστεί.

Οι οδηγίες των σχολείων για τη γρίπη -Τα ύποπτα συμπτώματα
Από την περασμένη Δευτέρα σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα έχουν αρχίσει να δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες για τη γρίπη προς τους γονείς. Οι ενημερώσεις προς τους γονείς αφορούν τη γρίπη Α, αλλά και τη γρίπη τύπου H1N1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγίες για τη γρίπη έχουν δώσει σχολικές μονάδες από την Κηφισιά, το Γαλάτσι, τη Μεταμόρφωση και το Ιλιον. Στην επιστολή που διαβιβάστηκε προς τους γονείς μαθητών που φοιτούν στην Κηφισιά τονίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων της γρίπης τύπου H1N1.

«Εάν το παιδί σας εμφανίσει συμπτώματα όπως -αιφνίδια έναρξη υψηλού πυρετού, βήχα, πόνο στους μύες και στις αρθρώσεις, καταρροή, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, ρίγη, αίσθημα κόπωσης, διάρροια και εμετοί- πρέπει να παραμείνει στο σπίτι για προληπτικούς λόγους και άμεση επικοινωνία με το γιατρό του. Μετά από οποιαδήποτε ίωση το παιδί θα πρέπει να παραμείνει απύρετο στο σπίτι για τουλάχιστον 3 ημέρες» τονίζεται στην ενημέρωση που δόθηκε από τις διοικήσεις σχολείων της Κηφισιάς.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook