Α’ ΔΟΥ : Παράσταση διαμαρτυρίας κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν σήμερα το πρωί στην Α’ ΔΟΥ Πατρών εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, συλλόγων επαγγελματοβιοτεχνών και συνταξιούχων καταγγέλλοντας την υφαρπαγή των κόπων του λαού από τις τράπεζες με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Συριζα – Ανελ η οποία σφίγγει τη θηλιά του χρέους στο λαιμό του λαού.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Πελεκούδας υπεύθυνος της δομής στήριξης των λαϊκών οικογενειών που κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς.
Απαίτησαν: κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο, να σταματήσουν οι κατασχέσεις των λαϊκών σπιτιών για χρέη προς το Δημόσιο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων.
Ο Κ. Πελετίδης και εκπρόσωποι των φορέων, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της Α’ ΔΟΥ από τον οποίο ζήτησαν να μεταφέρει στην κυβέρνηση ότι θα αγωνιστούν ενάντια σε κάθε απόπειρα κατάσχεσης της λαϊκής περιουσίας.
Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση Συριζα – Ανελ προχωρά ακάθεκτη, με σύγχρονα μέσα, όπως είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, στην αρπαγή της περιουσίας του εργαζόμενου, του άνεργου, του χαμηλοσυνταξιούχου, της λαϊκής οικογένειας. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στοχεύουν στα σπίτια των λαϊκών στρωμάτων. Στο κεφάλαιο εξασφαλίζουν τρόπους και μέσα για να ξεφεύγει.
Όταν ο άλλος χάνει τη ζωή του, δικαίως αγανακτεί. Δεν είναι ένα απλό γεγονός, αλλά «ξένος πόνος, ξένο όνειρο» όπως λέει και ο λαός. Αυτοί που τα έχουν όλα, δεν μπορούν να καταλάβουν αυτούς που καταστρέφονται. Και αυτό το μήνυμα, πρέπει να μεταφερθεί σε αυτούς που πρέπει και είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση και δίνουν τις εντολές. Να καταλάβουν ότι δεν θα είμαστε πάντα ήρεμοι, όπως σήμερα που ήρθαμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και θα βρουν μπροστά τους τον λαό».
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη μας είναι το γεγονός ότι στη δομή στήριξης του Δήμου καταφεύγουν άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και άποροι, οι λαϊκές οικογένειες, που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων και όχι οι μεγαλοεπιχειρηματίες οφειλέτες που για μια ακόμη φορά θα ξεφύγουν αξιοποιώντας τους νόμους του συστήματος.
Αύριο Τετάρτη 21 Φλεβάρη στις 6.15 το απόγευμα η Δημοτική Αρχή θα δώσει μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα εργατικά σωματεία μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

IMG_8572 IMG_8578

Please follow and like us:
Facebook
Facebook