Αναστάτωση χθες τα ξημερώματα – 14χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μεθυσμένη

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η είδηση πως χθες στις 3 τα ξημερώματα, μία 15χρονη κοπέλα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας του Νοσοκομείου Αγρινίου, σε κατάσταση μέθης, μετά από κατανάλωση ποσότητας αλκοόλ.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η ανήλικη διασκέδαζε σε μπαρ στο κέντρο του Αγρινίου.

Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό καθώς μπορεί η «ποτοαπαγόρευση» για ανήλικους να ισχύει στην Ελλάδα αλλά σε περιπτώσεις που δεν τηρείται η κείμενη νομοθεσία δεν προβλέπονται ποινικού χαρακτήρα κυρώσεις αλλά διοικητικά πρόστιμα.

Κληθείς να σχολιάσει το εν λόγω περιστατικό, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου και Περιχώρων, Χρήστος Τσιρώνης, δεν έκρυψε την ανησυχία του, καταθέτοντας όμως μία σειρά από ενστάσεις και ερωτήματα γύρω από την εφαρμογή της νομοθεσίας στα νυχτερινά καταστήματα. Σημείωσε ωστόσο ότι ο Σύλλογος από την πλευρά του θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, σχετικά με το συμβάν.

«Πράγματι πληροφορηθήκαμε το συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο ασφαλώς μας προβληματίζει και είναι καταδικαστέο. Είναι λυπηρό σαν γεγονός να ακούς ότι ένα ανήλικο παιδί μεταφέρθηκε για το λόγο αυτό στο νοσοκομείο. Από την πλευρά μας θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες, ωστόσο θα ήθελα να πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου στην περιοχή, είναι σωστοί επαγγελματίες και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αποτρέψει ανήλικους που θέλησαν να μπουν στα μαγαζιά τους. Είναι κάτι που εξάλλου απαγορεύεται. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που αυτό δεν τηρείται. Πως όμως εμείς από την πλευρά μας τη στιγμή που στα καταστήματά μας εισέρχεται μαζικά κόσμος θα εντοπίσουμε ένα ανήλικο παιδί; Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να ζητάμε ταυτότητες από τον κόσμο. Αυτό απαγορεύεται και είναι ποινικό αδίκημα. Ελπίζω να πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό» σημείωσε ο κ. Τσιρώνης.

Η υπόθεση απασχολεί την τοπική αστυνομία που ερευνά υπό ποιες συνθήκες η ανήλικη προμηθεύτηκε το αλκοόλ και θα σχηματιστεί σχετική δικογραφία.

Πηγή: sinidisi.gr

Please follow and like us:
Facebook
Facebook