Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο γιατρός Θεόδωρος Ρογδάκης

Σοκ προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του γιατρού Θεόδωρου Ρογδάκη σε ηλικία 54 ετών, ο αδελφός του Μηχανικού Μανώλη Ρογδάκη και της Αννας Μαρίας Ρογδάκη. Ο άτυχος άνδρας έσβησε ξαφνικά ανήμερα Πρωτοχρονιά σκορπίζοντας απέραντη θλίψη στην οικογένεια και τους φίλους του. Αύριο θα διενεργηθεί νεκροψία για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ο Θεόδωρος Ρογδάκης , ο δεύτερος γιος του Νικολάου και της αείμνηστης Κούλας Ρογδάκη, από τότε που ήταν μικρός ήθελε να γίνει γιατρός.

Όταν αυτό πραγματοποιήθηκε και μάλιστα όταν εισήχθη από τους πρώτους στην ιατρική Πατρών εκείνος αφιέρωσε την ζωή του και τον ελεύθερο χρόνο του στην προσφορά στους πάσχοντες. Χωρίς καμία διάθεση κερδοσκοπίας υπηρέτησε σε όλα τα χωριά της Αχαΐας ενώ δεν άφησε κανέναν πάσχοντα χωρίς βοήθεια όπου και να βρισκόταν.

Hταν φίλος του αθλητισμού και της μελέτης από τα πρώτα του βήματα. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από τα 7 του χρόνια. Παρότι ο πατέρας του, Νίκος Ρογδάκης, υπήρξε παλιός αθλητής, τον απέτρεψε από το να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπάσκετ.
Στα 16 του χρόνια, ο Αμερικανός προπονητής και πρώην επαγγελματίας του ΝΒΑ Kelley, δήλωσε για τον πρόωρα χαμένο γιατρό, ότι με ατομική προπόνηση ενός έτους, θα μπορούσε να είναι ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη στην ηλικία του!

Ταυτόχρονα με τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας, το επόμενο βήμα στον αθλητισμό ήταν η γυμναστική με τα βάρη. Με την επιμονή, τη συνέπεια και τη διάθεση να είναι καλός σε ό,τι κάνει, σε λίγα χρόνια, ο αδύνατος δεκαοχτάχρονος των 75 κιλών, μεταμορφώνεται στον ύψους 1,93 m και βάρους 145 κιλών, άνδρα, ενώ τα ρεκόρ του έγιναν γνωστά σε όλα τα γυμναστήρια body building από την Πάτρα, μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Ασχολείτο με τα βάρη που σε πολλές ασκήσεις του ξεπερνούσαν ακόμη και τα 250 κιλά! Η αγάπη για τον αθλητισμό συνοδεύτηκε από την αγάπη για τη μόρφωση, την ιατρική και τον άνθρωπο. Αποτέλεσμα: Σπουδές στην Αγγλική και Γερμανική γλώσσα, κλασσικό βιολί και φυσικά Ιατρική Σχολή Πατρών.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook