Έπεσε χωρίς να το σκεφτεί στη φωτιά για να βοηθήσει – Κάηκα , είπε στην αδερφή του

Στο Θριάσειο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί από χθες ο κάτοικος της Νεμούτας ο οποίος έπεσε από ύψος στη φωτιά, καθώς είχε πάει εκεί να βοηθήσει. Ο άνδρας μεταφέρθηκε διασωληνομένος από το Νοσοκομείο Πύργου στην Αθήνα καθώς φέρει εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού σε όλο του το σώμα.

«Με πήρε τηλέφωνο και μου έλεγε “κάηκα, αδερφή μου” και μετά τον έπαιρνα τηλέφωνο και δεν απαντούσε» περιγράφει η αδελφή του πολίτη που τραυματίστηκε σοβαρά χθες προσπαθώντας να βοηθήσει τους πυροσβέστες να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε τη Νεμούτα Ηλείας.

«Πήγαινα να πάω τα πρόβατά μου στο αμπέλι, είδα τη φωτιά και πήρα τον αδελφό μου τηλέφωνο κατά τις 4:30 περίπου, γιατί είχαμε κι άλλη φωτιά πριν από ενάμιση μήνα και με γλίτωσε αυτός», διηγείται στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ με δάκρυα στα μάτια η Βασιλική Φλέσσα από την Ελαία Αρκαδίας.

Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι στη Νεμούτα για καφέ. Δεν μου είπε ότι θα έτρεχε στη φωτιά. Κάποια στιγμή με πήρε και μου είπε “κάηκα”, τον ρώτησα πού είναι και μου είπε ότι δεν μπορεί να μου πει. Έφυγα με τον άνδρα μου, ξαναμιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι στη Βίλια. Ήταν εκεί πυροσβέστες, τον ξαναπήραμε τηλέφωνο και δεν μπορούσαμε να τον βρούμε. Μετά το πήρα με τα πόδια μαζί με μια κυρία και είδα την αστυνομία που τον μετέφερε προς τη Νεμούτα».

Η κατάσβεση συνεχίζεται από την πυροσβεστική με δυνάμεις τόσο από γη όσο και από αέρα.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 34 άνδρες με 17 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, ένα ελικόπτερο, ένα καναντέρ, μία υδροφόρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και μια μπουλντόζα.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook