28η Οκτωβρίου: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα όπως και όλη η χώρα, τιμούν σήμερα την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στις 11 στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Πάτρα θα τελεστεί Δοξολογία και στις 12 θα ακολουθήσει η παρέλαση των μαθητών και των στρατιωτικών τμημάτων. Ο Υφυπουργός περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτριος Οικονόμου θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις στην Πάτρα.

Στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου θα είναι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, στο Αγρίνιο ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλαος Παπαθανάσης και στον Πύργο ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Αγρίνιο.

Ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις στην Πάτρα, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά στην Αμφιλοχία και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος θα βρίσκεται στην Κάτω Αχαΐα.

Το πρόγραμμα στην Πάτρα:

* Η Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών στις 11:00 το πρωί τελείται χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου,

* στις 11.30 θα ψαλεί η επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της Ελευθερίας (πλατεία Εθνικής Αντίστασης) όπου θα υπάρχει τιμητική φρουρά από σημαιοφόρους των Λυκείων και Γυμνασίων των Πατρών. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του εθνικού ύμνου, αποχώρηση σημαιοφόρων και επισήμων ΚΑΙ

* Η μεγάλη παρέλαση, προ των επισήμων στην πλατεία Τριών Συμμάχων, Σωματείων, Οργανώσεων, Αντιπροσωπειών του Πανεπιστημίου Πατρών, ΤΕΙ, μαθητών, πολεμιστών Εθνικής Αντίστασης, ΕΕΣ, Τμημάτων Στρατού, θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook