Χωρίς κλιματιστικά πολλά νοσοκομεία της χώρας !

Οι κωδικοί των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων για συντήρηση και ανανέωση του εξοπλισμού είναι ΜΗΔΕΝ. Εξαιτίας αυτού δεν διαθέτουν επαρκή κλιματισμό, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, συμπληρώνοντας ότι: «Σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας ο κεντρικός κλιματισμός είναι χαλασμένος λόγω έλλειψης συντήρησης. Έπρεπε ο υδράργυρος να χτυπήσει 40 βαθμούς κελσίου για να γίνει προσπάθεια δήθεν επισκευής. Το χειμώνα γιατί δεν έγινε με δεδομένο ότι τα Νοσοκομεία Πολάκη είναι πλεονασματικά;
Πολλά κλιματιστικά είναι χαλασμένα σε χώρους αναμονής κλινικών ή κλινικές. Νοσοκομεία όχι μόνο δεν διαθέτουν κεντρικό κλιματισμό δεν διαθέτουν ούτε καν ένα κλιματιστικό. Μόνο κάποιους ανεμιστήρες.
Αν είναι δυνατόν!!! Τα Νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα να τοποθετήσουν κλιματιστικά σε θαλάμους Νοσηλείας, σε Ιατρεία και σε χώρους αναμονής των Ασθενών.
Λειτουργούν Παθολογικές, Καρδιολογικές, Πνευμονολογικές και άλλες κλινικές χωρίς κλιματισμό με καύσωνα!!! Μονάδες Τεχνητού Νεφρού χωρίς κλιματισμό. Επιβαρύνεται κατά πολύ η υγεία των ασθενών. Πλήρης διάλυση.
Εντύπωση προκαλεί που στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων έχουν κλιματιστικά στη Διοικητική Υπηρεσία και όχι στους θαλάμους νοσηλείας.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των νοσοκομείων με προβλήματα είναι και το πανεπιστημιακό της Πάτρας, όπου σε πολλούς θαλάμους νοσηλείας τα κλιματιστικά είναι χαλασμένα. Δεν υπάρχει σεντς για συντήρηση. Μεγάλη η γκρίνια των ασθενών και συνοδών».
Σε ό,μτι αφορά τον Άγιο Ανδρέα, την Τετάρτη 5 Ιουλίου, στις 11.30 το πρωί θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και ενδεχομένως του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.
Στις αρχές Μαρτίου έγινε αγιασμός στο πολυώροφο, όταν ξεκίνησε σταδιακά τη λειτουργία του.
Σήμερα στους χώρους του Αγίου Ανδρέα έχουν μεταφερθεί τόσο το 409 πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο, όσο και το Νοσημάτων Θώρακος. Ωστόσο για τη χωροθέτηση έχουν εκφραστεί κατά καιρούς ενστάσεις από γιατρούς και το σωματείο Εργαζομένων.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης ανέφερε ότι στα μέσα Ιουνίου έγινε έλεγχος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την παράδοση του έργου «και μου έδωσαν την εντύπωση ότι έμειναν εντυπωσιασμένοι από το γεγονός ότι το έργο παραδόθηκε τον Φεβρουάριο και ήδη λειτουργεί στο 100%. Βεβαίως έχουμε ακόμα θέματα και προβλήματα ν΄αντιμετωπίσουμε, όμως προχωράμε».

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook