Χαρτζιλίκι οι επικουρικές συντάξεις – Ψαλίδι εως και 78%

Παγωμένες εδώ και δύο χρόνια είναι οι ψαλιδισμένες έως και 78% επικουρικές συντάξεις, οι οποίες πλέον αποτελούν χαρτζιλίκι αφού μετά τις περικοπές έχουν φτάσει σε σημείο να ανέρχονται ακόμη και στα 80 ευρώ. Η πλειοψηφία των συνταξιούχων ανησυχεί πως με τις νέες επερχόμενες μειώσεις θα αναγκαστούν να κόψουν ακόμη και από τα λίγα χρήματα που δίνουν για σούπερ μάρκετ .
Από τον Ιανουάριο του 2015 δεν έχει δοθεί καμία νέα επικουρική, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει, ως όφειλε, τον μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων μετά την κατάργηση του προηγούμενου τύπου που ισχύει από το 2013. Συνταξιούχοι που επί χρόνια ήταν συνεπείς προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την πληρωμή των εισφορών βλέπουν με απογοήτευση την καθημερινότητα .
Ειδικότερα για τους ασφαλισμένους από 1/1/2014 και μετά, βάσει του λογαριασμού της νοητής κεφαλαιοποίησης και προκειμένου να πάρουν επικουρική σύνταξη από 1/1/2015 θα έπρεπε εδώ και μήνες να έχει εκδοθεί απόφαση από το Υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με την οποία θα καθορίζονται οι τεχνικές παράμετροι.
Μέχρι σήμερα τέτοια απόφαση δεν υπάρχει με αποτέλεσμα καμία επικουρική σύνταξη από τον Ιανουάριο του 2015 να μην έχει εκδοθεί.
Πάντως οι επικουρικές συντάξεις τείνουν να εξαλειφθούν αφού εκτός από τις δραματικές περικοπές έγιναν και κρατήσεις από τις επικουρικές. Οι κρατήσεις αυτές είναι η εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων στις επικουρικές άνω των 300 ευρώ, αλλά και η εισφορά 6% υπέρ της υγειονομικής περίθαλψης εις βάρος όλων των επικουρικών συντάξεων.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook