Χαρδαλιάς: “Πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί από άλλους”

Στην αρχή της ενημέρωσής του ο κ.Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα περιστατικά που παρατηρήθηκαν την Κυριακή σε εκκλησίες με τους ιερείς που δεν τήρησαν τα μέτρα. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι “πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί από άλλους”. Όπως επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τόνισε πως αυτή δεν θα θυμίζει τίποτα από όλα όσα ξέραμε εμεις και η παλιότερη γενιά.

Επίσης ξεκαθάρισε πως δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα, υπογραμμίζοντας ότι φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί, με μόνο μέλημά μας να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης της νόσου. Ακόμη πρόσθεσε ότι αυτή η δοκιμασία θα είναι ο δικός μας Γολγοθάς που πρέπει να ανέβουμε για να έρθει η Ανάσταση, για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτό τον εφιάλτη.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως χθες Κυριακή έγιναν έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας σε όλο το λεκανοπέδιο, όχι μόνο στην Νέα Μάκρη και διαμήνυσε ότι η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη και κάλεσε όσους έχουν την ευθύνη οίκων ευγηρίας να τηρούν όλους τους όρους με προσοχή. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς, υπογράμμισε. Ανακοίνωσε ακόμα ότι ολοκληρώνεται αύριο η καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα.

Επίσης έκανε γνωστό ότι σε διαφορετικές ημερομηνίες θα καταβληθούν αυτό το μήνα οι συντάξεις για να αποφευχθεί συνωστισμός στις τράπεζες, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook