Υφ . Αθλητισμού : Χαμόγελα αισιοδοξίας για τους Μεσογειακούς – Γ.Βασιλειάδης :»Συγχαρητήρια στην επιτροπή διεκδίκησης της Πάτρας, η… πολλή δουλειά ξεκινά στις 13 Οκτώβρη»

Είκοσι ημέρες μας χωρίζουν από την 13η Οκτωβρίου που η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) θα αποφασίσει στην Tarragona της Ισπανίας, σε ποια πόλη θα αναθέσει τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019, που ως γνωστόν, από Ελληνικής πλευράς είναι υποψήφια η Πάτρα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την καλύτερη δυνατή παρουσίαση της Ελληνικής υποψηφιότητας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επισκέπτεται σήμερα την Πάτρα και έχει σειρά συναντήσεων με την Επιτροπή Διεκδίκησης, την Δημοτική Αρχή, με Φορείς και προσωπικότητες της πόλης.

Ο κ. Βασιλειάδης έφθασε στην Πάτρα λίγο μετά τις 10.15 το πρωί και συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον αναπληρωτή Δημάρχου, δεδομένου ότι ο Κώστας Πελετίδης απουσιάζει στην Κύπρο.Αμέσως μετά συναντήθηκε με την Επιτροπή Διεκδίκησης που ο ίδιος όρισε και η οποία ως γνωστόν αποτελείται από του Τάκη Πετρόπουλο (πρόεδρο), Νάσο Νασόπουλο και Θοδωρή Μενεγή.

Αμέσως μετά άπαντες μετέβησαν στο περίπτερο που έχει στηθεί στην συμβολή της Γερωκοστοπούλου με τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Εκεί τον περίμεναν αθλητές και αθλητικοί παράγοντες της περιοχής που στηρίζουν την προσπάθεια της Πάτρας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε σειρά επαφών με ομολόγους του και αθλητικούς παράγοντες από Μεσογειακές χώρες, προκειμένου να εξασφαλίσει συμμάχους για την υποψηφιότητα της Πάτρας. Φαίνεται ότι έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα και σε αυτό έχει βοηθήσει και η πληρότητα του Φακέλου που κατατέθηκε.

Άλλωστε, οι κατευθύνσεις που από την πρώτη στιγμή έδωσε στην Επιτροπή Διεκδίκησης ο κ. Βασιλειάδης ήταν να προσπαθήσουν να φτιάξουν όσο το δυνατόν πιο καλό Φάκελο γιατί θα ήταν καθοριστικής σημασίας όπλο στη διαμόρφωση συμμαχιών. Και αυτό επιτεύχθηκε, καθώς ο Φάκελος της Πάτρας έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις στις Επιτροπές της ΔΕΜΑ.

Ένα από τα θέματα που θα εξεταστούν στην αυριανή συνάντηση του Υφυπουργού με την Επιτροπή Διεκδίκησης θα είναι η σύνθεση της αποστολής που θα ταξιδέψει στην Tarragona για να παρουσιάσει την υποψηφιότητα της Πάτρας και ο τρόπος της παρουσίασης. Ήδη ετοιμάζεται και βίντεο που μαζί με τον Φάκελο θα αποτελέσουν τα βασικά «εργαλεία» της παρουσίασης.

Στις συναντήσεις με τους Φορείς, ο Υφυπουργός θα ζητήσει τη συνεργασία τους, προτείνοντάς τους η Πάτρα να διεκδικήσει κι άλλες αθλητικές διοργανώσεις, δηλώνοντάς τους ότι θα έχει την στήριξη της κυβέρνησης και του ίδιου. Άλλωστε επιλογή της κυβέρνησης ήταν να προτείνει ως Υποψήφια για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, την Πάτρα και όχι κάποια άλλη Ελληνική πόλη.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook