Τούρκος Υπ. Ενέργειας: «Ο Πορθητής θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση»

Νέα γεώτρηση στην κατεχόμενη Κύπρο θα ξεκινήσει το Φατίχ (Πορθητής) σε μερικές βδομάδες ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Σύμφωνα με τον Ντονμέζ, αυτή τη στιγμή ο Πορθητής βρίσκεται στην Μερσίνα για ανεφοδιασμό. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι το πλοίο ολοκλήρωσε τη γεώτρηση του Φενίκε και ήρθε στον λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας για ανεφοδιασμό.

«Εκεί, αφού σε λίγες βδομάδες κάνει εκεί εργασίες ανεφοδιασμού και συντήρησης θα ξεκινήσει ξανά γεώτρηση στις περιοχές που έχουμε αδειοδοτηθεί από την ‘τδβκ’», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο Ντονμέζ, το Ορούτς Ρέις και το Barbaros συνεχίζουν τις δισδιάστατες και τρισδιάστατες έρευνές τους. «Όπως έχουμε πει αν υπάρχει κάτι θα το βρούμε, όταν το βρούμε θα το ανακοινώσουμε στον λαό μας. Χρειάζεται λίγη υπομονή», σημείωσε ο Ντονμέζ.

Υπενθυμίζεται, πως ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, προχώρησε σε πορκλητικές δηλώσεις, λέγοντας πως «η πατρίδα στην οποία ζούμε δεν αποτελείται μόνο από έδαφος, είναι ένα ιερό μέρος το οποίο έχουμε ποτίσει με αίμα σε κάθε του εκατοστό. Και η Κύπρος είναι έτσι. Το να είναι ισχυρή η Τουρκία όρθια στα πόδια της, σημαίνει ότι είναι ισχυρή η Κύπρος, όρθια στα πόδια της. Είναι πολύ μα πολύ σημαντικό για μας να έχετε αυτοπεποίθηση και να έχετε το κεφάλι σας ψηλά».

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Please follow and like us:
Facebook
Facebook