Τη δέσμευση για επανίδρυση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών ανέλαβε ο Αλ.Τσίπρας

Τη δέσμευση για επανίδρυση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών ανέλαβε ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια συνάντησης στην Πάτρα, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου με το Προεδρείο του Συλλόγου και την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. «Όταν θα μας δοθεί η ευκαιρία θα εφαρμόσουμε τον σχεδιασμό μας για τα ΑΕΙ που περιλαμβάνει και την ίδρυση νομικής στην Πάτρα», είπε. Παράλληλα, δήλωσε αιφνιδιασμένος και λυπημένος με την εξέλιξη της κατάργησης της Νομικής Σχολής στην Πάτρα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Χαρακτήρισε επίσης οξύμωρο το γεγονός να καταργούνται δημόσιες πανεπιστημιακές σχολές και ταυτόχρονα η κυβέρνηση να είναι υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων. Επίσης, ευχαρίστησε την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου που τον έπεισε για την ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν και οι άλλοι δύο βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί την Κάτω Αχαΐα, ενώ το βράδυ στις 7.30, στην Πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας, θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook