Τάκης Σπυριδάκης: Σήμερα η κηδεία του ηθοποιού

Σήμερα, Δευτέρα, το πρωί θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία για τον ηθοποιό Τάκη Σπυριδάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 61 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια παρακαλεί τον κόσμο να σεβαστεί την ιδιωτικότητα της κηδείας, η οποία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Από το κινηματογραφικό πανί, μέχρι τη μικρή οθόνη και το θεατρικό σανίδι, όπου κι αν εμφανιζόταν ο Τάκης Σπυριδάκης «έφερνε» κάτι το διαφορετικό, το ξεχωριστό, το αυθεντικό. Ο ίδιος, δεν δίσταζε να μιλήσει με ειλικρίνεια, για τη ζωή και τη δουλειά του.

Στο παρελθόν είχε περάσει αρκετά δύσκολα οικονομικά, σε σημείο που μπορεί να μην είχε χρήματα για να αγοράσει τσιγάρα ή εισιτήρια. Όπως είχε πει σε συνέντευξη του, «έφτασα πολλές φορές στη ζωή μου σε τέτοιο χάλι. Μπορεί να έφταιγα κι εγώ. Ζούσα μόνο με την τρέλα μου. Έκανα μια ταινία το 1994 και μετά παραλίγο να πάω φυλακή. Έβγαλα κάτι λίγα με τη «Λούφα» και την «Πρωινή Περίπολο», είχα παίξει και στο θέατρο με τη Βαγενά, μεταξύ άλλων, τα χρήματα δεν έφταναν όμως. Γενικά όμως στη ζωή μου η έννοια «φράγκα» ποτέ δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο. Πάντα ήμουν σε μια κατάσταση που μόνο τα κλειδιά μου είχα στην τσέπη».

Δεν το έβαζε, όμως, κάτω κι έκανε διάφορες δουλειές για να βγάλει τα προς το ζην. Για παράδειγμα, εργαζόταν πολλά χρόνια ως μπάρμαν.

«Όποτε κώλωνε η τσέπη μου, όποτε έπρεπε να διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου ως άνθρωπος, έκανα διάφορες δουλειές. Από μπάρμαν μέχρι οικοδομή».

«Με το αλκοόλ τα πήγαινα πολύ καλά. Όποτε έβλεπα ότι πάει να με πάρει από κάτω, τα έφερνα έτσι που αντιστρεφόταν. Το είχα υπό έλεγχο», είχε πει.

Όσο για τον «Αγαπούλα» και τη σειρά διαφημίσεων που τον έκανε γνωστό σε όλους, παραδέχθηκε ότι είπε το «ναι» για οικονομικούς λόγους. «Με βοήθησε οικονομικά και καλλιτεχνικά πάρα πολύ. Μετά από αυτή τη διαφήμιση έκανα μία δεύτερη καριέρα. Μη κρυβόμαστε, αυτή είναι η αλήθεια» είχε εξομολογηθεί.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook