ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Στην σημερινή, πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων συμβασιούχων στους ΟΤΑ της χώρας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, συμμετέχει ο Δήμος Πατρέων, με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέα Αθανασόπουλο.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν οι συμβασιούχοι του Δήμου, καθώς και δεκάδες εργαζόμενοι, με επικεφαλής τα Δ.Σ. του Κλαδικού Σωματείου, του Σωματείου Καθαριότητας και του Σωματείου Οδηγών του Δήμου.

Διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία και διαμαρτύρονται για την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων τους, όπως έκρινε παράνομη και την πληρωμή τους, για δουλειά που έχουν ήδη προσφέρει.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο, στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων και τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει και είναι σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τους συμβασιούχους, που καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και στο οποίο τονίζονταν τα εξής μεταξύ άλλων: «Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι και πρόδηλες και ακέραιες. Από το 2016 είχαμε και πάλι προειδοποιήσει για τα αδιέξοδα που γεννά και οξύνει η πολιτική τους.

Απαιτούσαμε από τότε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την μονιμοποίηση των εργαζομένων, που δεν ήρθαν στους Δήμους από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων, απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους Δήμους από το 2011. Αποτέλεσμα είναι, οι υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, νεκροταφείων, να αποδιαρθρώνονται, προλειαίνοντας το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.

Καλούμε, έστω και τώρα, με βάση και αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις, την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Να μην διανοηθεί να αφήσει τους Δήμους και τις υπηρεσίες Καθαριότητας κατατακαλόκαιρο γυμνές από προσωπικό και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους.

Καλούμε επίσης την κυβέρνηση τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, να μην διανοηθούν να ποινικοποιήσουν το μεροκάματο των εργαζομένων. Το δούλεψαν και δεν το έκλεψαν από κανέναν».

IMG_20170518_130515 (1)

IMG_20170518_131314

 

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook