Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φυσικοθεραπευτών-εργοθεραπευτών στο υπ. Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα, ο Πανελλήνιος σύλλογος Φυσικοθεραπευτών και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών, μαζί με φοιτητές των τμημάτων φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας, έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας.

Φυσιοκοθεραπευτές και εργοθεραπευτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συγχώνευση των δύο τμημάτων, στο υπό ίδρυση πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Παράλληλα, ζητούν την «πανεπιστημιοποίηση» και των υπόλοιπων σχολών φυσικοθεραπείας.

Εξάλλου, διαμαρτύρονται για την εξίσωση των πτυχίων των σχολών με εκείνα των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης, με την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολεγίων.

«Κανένα κράτος μέλος της ΕΕ δεν χρησιμοποιεί την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2005/36/ΕΚ για να νομιμοποιήσει “δια της πλαγίας οδού” επαγγελματικό δικαίωμα σε αποφοίτους από σχολές, που δεν αποτελούν ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως κάνει η Ελλάδα. Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σέβονται τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και επίσης σέβονται και τους πολίτες τους» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΣΦ, Πέτρος Λυμπερίδης.

Εξάλλου, στον χώρο συγκεντρώνονται και δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, που αναμένεται να πραγματοποιήσουν επίσης διαμαρτυρία, με αίτημα την άμεση καθιέρωση δίχρονης υποχρεωτικής δημόσιας προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής, καθώς και για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις προτάσεις για συγχώνευση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των ΑΤΕΙ με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook