Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΛΑΕ κατά των πλειστηριασμών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΛΑΕ έξω από το κτίριο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας στο κέντρο της Αθήνας.

Μέλη της Λαϊκής Ενότητας έχουν υψώσει πανό μπροστά στην είσοδο της ΑΑΔΕ και φωνάζουν συνθήματα κατά την αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους: «Οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς τις τράπεζες συνεχίζονται αλλά η λεηλασία της λαϊκής περιουσίας επιχειρείται όχι μόνο για χρέη προς τις τράπεζες αλλά και για χρέη προς το δημόσιο. Ήδη με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς έφτασαν τις 1.721.911 για το 2017. Από 27/04/2018 αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, οφειλετών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία οι οποίοι αποτελούν έναν τεράστιο αριθμό».

Τέλος αναφέρουν: «Χαρακτηριστικό είναι πως 2.300.000 φορολογούμενοι, με οφειλές μέχρι 2.000 ευρώ, κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τα σπίτια τους ενώ οι πραγματικοί μεγαλοοφειλέτες παραμένουν στο απυρόβλητο».

Please follow and like us:
Facebook
Facebook