ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Για ακόμη μια φορά, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, η είδηση ότι δεκάδες Πατρινοί έχουν μπει στο μικροσκόπιο των φορολογικών Αρχών, καθώς δεν δύνανται  να δικαιολογήσουν το ύψος των τραπεζικών τους καταθέσεων σε σχέση με το δηλούμενο εισόδημά τους.

Πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και εμπόρους, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται σε διάφορες λίστες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, οι ελεγκτές έχουν ως πρώτη προτεραιότητα τον εξονυχιστικό έλεγχο δέκα περιπτώσεων Πατρινών δικηγόρων, γιατρών, εμπόρων και συμβολαιογράφων οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δήλωναν πολύ χαμηλά εισοδήματα και κάτω από αυτά των μισθωτών. Η χρηματική διαφορά που προκύπτει, μπορεί να θεωρηθεί ως προσαύξηση περιουσίας από άγνωστη πηγή γι’ αυτό οι ελεγχόμενοι καλούνται για ρύθμιση και απειλούνται με επιβολή βαρύτατου φόρου.

Σημειωτέον, τον έλεγχο των δέκα συγκεκριμένων υποθέσεων, τον ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά, δυστυχώς, δεν έβαλαν το… μαχαίρι στο κόκκαλο, με συνέπεια το Δημόσιο να συνεχίζει να χάνει εκατομμύρια ευρώ.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook