Στον «χορό» των κινητοποιήσεων οι αγρότες

Με δυναμικές κινητοποιήσεις επιστρέφουν εκ νέου οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, έχοντας προγραμματίσει παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις σε δημόσια κτίρια, καθώς και συμμετοχή στην πορεία κατά της ανεργίας του Δήμου Πατρέων την Κυριακή, 25 Ιουνίου.
Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση, «το αφορολόγητο εισόδημα που κερδίσαμε στα μπλόκα το 2016 κουτσουρεύεται από 8600€ στα 5600€, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ δεν θα εκπίπτουν από το φορολογητέο ποσό όπως θα ισχύσει φέτος και με μια έκπτωση 15% για το 2018 που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζει την επιβάρυνση στις εισφορές και την φοροληστεία που θα υποστούμε, ψηφίστηκε νέο χαράτσι για το νερό ύδρευσης και άρδευσης, που έρχεται να προστεθεί στο ήδη υψηλό κόστος του που πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά.…».
Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ συντονιζόμενος με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, τις δεκάδες Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους πανελλαδικά τονίζει πως οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων τα εξής:
• Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12000€ προσαυξημένο με 3000€ για κάθε παιδί.
• Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα αγρότη και κτηνοτρόφου.
• Σταδιακή αύξηση της φορολογίας ως 45% για τα μεγάλα εισοδήματα.
• Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία (6.95%) επειδή η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αναβάθμιση και στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια.
• Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, στα μέσα και εφόδια καθώς ο ΦΠΑ είναι ουδέτερος φόρος.
Την Κυριακή 25 Ιούνη οι αγρότες θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων κατά της ανεργίας.
Την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook