Στις 22 Ιανουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας στην Πάτρα μαζί με 18 υπουργούς!

Δύο στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού και του υπουργού Επικρατείας βρέθηκαν το τελευταίο διήμερο στην Πάτρα πραγματοποιώντας συναντήσεις ενόψει του 9ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα , πιθανότατα 22 Ιανουαρίου και στο οποίο θα έρθουν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, 18 Υπουργοί , Γενικοί Γραμματείς κ.α.

Οι Αλέξης Χριστόπουλος  και Δημήτρης Σακελλάρης, είχαν σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας και κατέγραψαν τους προβληματισμούς αλλά και τις προτάσεις τους για την παραγωγική ανασυγκρότησης της περιοχής.

Στόχος όπως όλα δείχνουν είναι κατά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις για την περιοχή, γι΄ αυτό και τα δύο στελέχη κατέγραψαν προβλήματα κατά τις συναντήσεις τους.

Να σημειωθεί ότι οι συναντήσεις ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου θα συνεχιστούν σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Σε δηλώσεις τους επισήμανε ο κ. Χριστόπουλος: «Στοχεύουμε στη διαμόρφωση θέσεων για το πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο που έχει ψηφιστεί. Η όποια ανάπτυξη και πλούτος πρέπει να διοχετευτεί σε περιφερειακό επίπεδο και γι αυτό επιλέξαμε αυτή τη διαδικασία. Δεν θέλουμε ένα αθηνοκεντρικό μοντέλο και θέλουμε να αμβλύνουμε τις περιφερειακές ανισότητες που υπάρχουν αλλά και τις ενδωπεριφερειακές ανισότητες».

Ενώ ο κ. Σακελλάρης υπογράμμισε: «Για πρώτη φορά διαμορφώνονται οι όροι με ενεργούς τους πολίτες για την ανάπτυξης ενός παραγωγικού σχεδίου για την χώρα. Το Αύγουστου του 2018 τερματίζοντας την επιτροπεία δεν αρκεί να βγούμε από τέτοιες δεσμεύσεις, πρέπει πρωτίστως να πολεμήσουμε τα αίτια που οδήγησαν μια χώρα κι έναν λαό σε αυτή την οικονομική κατάρρευση».

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook