Στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν διαγωνισμό μπουγάτσας

Είναι η πόλη της μπουγάτσας και το γιορτάζει με Φεστιβάλ αφιερωμένο στις διάσημες πίτες. Το 1ο Thessaloniki Pie Festival είναι γεγονός και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.

Εντάσσεται στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival και έχει στόχο να αναδείξει το ξεχωριστό αυτό έδεσμα που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Ποιος λοιπόν θα ήταν ο πιο κατάλληλος να παρουσιάσει αυτό το μοναδικό τοπικό προϊόν; Οι ίδιοι οι δημότες της πόλης, οι νοικοκυρές αλλά και επαγγελματίες του είδους.

Για το λόγο αυτό με τη συνεργασία των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων, της Ενότητας Τριανδρίας και των ΚΑΠΗ, υλοποιείται από κοινού το Φεστιβάλ Πίτας.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση για το συγκεκριμένο φεστιβάλ, από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί στους χώρους της κάθε Δημοτικής Κοινότητας.
Έτσι, προσκαλούνται όσοι θέλουν να λάβουν μέρος, να φέρουν σπιτικές πίτες, φτιαγμένες με τον παραδοσιακό τρόπο, για να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό.

Οι 6 νικητές θα αναδειχθούν από την κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από τον ή την πρόεδρο της κάθε Κοινότητας και επαγγελματίες (αρτοποιούς, ζαχαροπλάστες κ.λπ.) με εξειδίκευση στο φύλλο, τους οποίους θα επιλέξει η κάθε Δημοτική Κοινότητα.

Οι νικητές θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου το απόγευμα στην αυλή του Δημαρχείου.

iefimerida.gr

Please follow and like us:
Facebook
Facebook