Στην Α’ ΔΟΥ Πατρών οι υποθέσεις της Λίστας Λαγκάρντ – Στοιχεία με cd

Με καθυστέρηση επτά ετών, η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο , με τα ονόματα 2.059 Ελλήνων καταθετών, στην HSBC της Ελβετίας, φτάνει μέχρι την Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, στα γραφεία της Α’ ΔΟΥ Πατρών βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ένα CD με σημαντικά εμπιστευτικά στοιχεία για τους 10 Πατρινούς καταθέτες, που φέρονται να περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ .

Σύμφωνα με πληροφορίες , άμεσα θα ξεκινήσει έρευνα για όλες τις υποθέσεις από το 2006 και μετά. Η έρευνα θα αφορά το άνοιγμα και την κίνηση τραπεζικών λογαριασμών και διασταύρωση φορολογικών στοιχείων που έχουν δηλώσει τα εν λόγω άτομα, προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση και η νομιμότητα των χρημάτων που εμφανίζονται ως καταθέσεις τους στη συγκεκριμένη τράπεζα.

Να σημειωθεί ότι η κατάθεση ποσών στην HSBC, δεν αποτελεί παράνομη πράξη με την προϋπόθεση ότι τα ποσά των καταθέσεων μπορούν να δικαιολογηθούν από τους ελεγχόμενους, με βάση την οικονομική τους δραστηριότητα και τις δηλώσεις που έχουν κάνει στην εφορία.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook