Σπάνιος πίνακας βρέθηκε σε σπίτι ηλικιωμένης

Μια ηλικιωμένη είχε στον τοίχο του σπιτιού της έναν θησαυρό, χωρίς να τον ξέρει. Εναν πίνακα του μεγάλου Ιταλού ζωγράφου Τσιμαμπούε.

 

Ελάχιστοι πίνακες του Τσιμαμπούε διασώζονται μέχρι σήμερα. Ο «Εμπαιγμός του Χριστού», ανακαλύφθηκε σε ένα σπίτι στο Κομπιέν, βόρεια του Παρισιού, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Turquin. Ο πίνακας είναι μικρού μεγέθους- 25,8 επί 20,3 εκατοστά- έχει χρυσό φόντο και είναι πάνω σε ξύλο λεύκας. Πιθανολογείται ότι προέρχεται από δίπτυχο του 1280, στο οποίο περιλαμβάνονταν οκτώ τέτοια ταμπλό, παρόμοιου μεγέθους, με τα Πάθη του Χριστού.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστά δύο από αυτά τα ταμπλό: η Μαστίγωση του Χριστού (Συλλογή Φρικ, Νέα Υόρκη) και η Παρθένος με το Θείο Βρέφος και δύο αγγέλους (Εθνική Πινακοθήκη, Λονδίνο), σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ο πίνακας, που απεικονίζει τον Χριστό περιστοιχισμένο από πλήθος οργισμένων ανδρών, θα βγει σε δημοπρασία στις 27 Οκτωβρίου

Ο πίνακας εικονίζει τον Χριστό, περιστοιχισμένο από ένα πλήθος οργισμένων ανδρών. Θα βγει σε δημοπρασία στις 27 Οκτωβρίου και η τιμή του εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 4-6 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που θα βγει στο σφυρί ένας πίνακας του Τσιμαμπούε.

Η ηλικιωμένη στην οποία ανήκει, είχε κρεμασμένο τον πίνακα στον διάδρομό του σπιτιού της, ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι. Η οικογένειά της θεωρούσε ότι επρόκειτο για έναν απλό πίνακα. Πάντως, είναι σε εξαιρετική κατάσταση, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι έργο του Τσιμαμπούε.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Please follow and like us:
Facebook
Facebook