Σπάει την σιωπή του ο πατέρας του 9χρονου που έχασε την όρασή του στο ένα μάτι από λέιζερ

Την σιωπή του έσπασε ο πατέρας του 9χρονου στο Βόλο ο οποίος πριν από δυο χρόνια τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι του ύστερα από χρήση στιλό- λέιζερ.

Ο τραυματισμός του παιδιού ήταν ανεπανόρθωτος με αποτέλεσμα ο ίδιος να χάσει την όραση του στο αριστερό μάτι.

Ο πατέρας, λοιπόν, του 9χρονου ανέφερε στην Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου πως είναι είναι δυνατόν παιχνίδια με λέιζερ από την Κίνα και τρίτες χώρες να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην αγορά ενώ προκαλούν τόσο σοβαρά προβλήματα σε αθώες ψυχές που δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα φτερά τους για να πετάξουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αποτύπωμα από το λέιζερ που αφαίρεσε την όραση από τον μικρούλη φαίνεται ότι ήταν πράσινο, ήταν δηλαδή, σύμφωνα με τους γιατρούς, μεγάλης ισχύος, όμως η οικογένεια δεν είχε αγοράσει ποτέ τέτοιο παιχνίδι.

Τα εν λόγω φονικά στυλό λέιζερ κυκλοφορούν παντού στην αγορά, σε καταστήματα, σε υπαίθριους πάγκους, ανταλλάσουν χέρια σε προαύλια σχολείων.

«Πρέπει όμως, οπωσδήποτε να υπάρξει ενημέρωση στα σχολεία των παιδιών για τους κινδύνους που υπάρχουν. Να εκπονηθεί κάποιο σχέδιο. Δεν είμαστε η μόνη οικογένεια που είδε την καθημερινότητά της να αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν ήταν μία κακοτυχία που συνέβη στο παιδί. Είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που απειλεί καθημερινά αθώες ευαίσθητές ψυχές, που είναι ανυπεράσπιστες για να προστατέψουν τους εαυτούς τους», επεσήμανε ο ίδιος.

Η γιατρός της οικογενείας Σοφία Ανδρουδή, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά ανάλογα περιστατικά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό καθώς πρόσφατα η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας ζήτησε να απαγορευτεί το εν λόγω «παιχνίδι».

 

Please follow and like us:
Facebook
Facebook