ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΝΥΣΕΙΣ

Σε εφιάλτη για τους επαγγελματίες μετατρέπονται τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση , τα οποία προβλέπουν νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές μαζί με τις δυσβάστακτες σήμερα φορολογικές επιβαρύνσεις .

Τα νέα αυτά μέτρα οδηγούν πλέον τους επαγγελματίες σε πραγματικό αδιέξοδο , όπως αναφέρει ο πρόεδρος του 10ου Περιφερειακού Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας , του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Γεώργιος Κουτρουμάνης . Η αύξηση της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες , στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , στους αυτοαπασχολούμενους και στους αγρότες , θα οδηγήσει σε δραματική αύξηση των ασφαλιστικών τους επιβαρύνσεων , κυρίως στους έχοντες μικρά και μεσαία εισοδήματα . Σύμφωνα με τους εμπόρους της Πάτρας , πλέον ακόμη και οι οικογενειακές επιχειρήσεις ασφυκτιούν .

Οι επαγγελματίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου , καθώς θεωρούν πως με αυτές τις πολιτικές που ακολουθούνται εγκυμονούν κίνδυνοι για την κοινωνική συνοχή και οδηγούν στον αφανισμό της μεσαίας τάξης .

 

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook