Πρόληψη της εξάρτησης από τα ναρκωτικά στα σχολεία του Ν. Αχαϊας.

Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών συνεχίζει για 2η σχολική χρονιά την υλοποίηση του Προγράμματος «Πρόληψη της εξάρτησης από τα ναρκωτικά», στα Σχολεία του Ν.Αχαϊας.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας μετά από την υποβολή σχετικής πρότασης  από τους εξής φορείς: Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Πατρέων, Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας (Αγωγή Υγείας), Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων και Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών (παράρτημα Πάτρας).

Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στα Σχολεία, απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και περιλαμβάνουν ενημερωτικές ομιλίες και συζητήσεις στο πλαίσιο της Πρωτογενούς Πρόληψης των εξαρτήσεων.

Μέχρι σήμερα έχουμε επισκεφθεί 15 Σχολεία και έχουμε συνομιλήσει με 2100 μαθητές.

93 εκπαιδευτικοί έχουν παρακολουθήσει τις ομιλίες που έχουν γίνει από μέλη του ΕΣΥΝ. Τη φετινή χρονιά στις δράσεις μας συμμετέχουν και στελέχη του προγράμματος ΚΕΘΕΑ-ΟΞΥΓΟΝΟ.

Η επικοινωνία με τους μαθητές έχει αναδείξει τη μεγάλη σημασία που έχουν αυτές οι παρεμβάσεις στη μαθητική κοινότητα. Το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν, οι ερωτήσεις που υποβάλλουν, αλλά και οι απόψεις που εκφράζουν, αποτυπώνουν τον έντονο προβληματισμό των εφήβων για το θέμα των ναρκωτικών, και τη μεγάλη επιθυμία τους να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα που γεννώνται από το συνεχή βομβαρδισμό που δέχονται με πληροφορίες και μηνύματα, συχνά σκοτεινά και αμφιλεγόμενα.

 

Please follow and like us:
Facebook
Facebook