Προβληματίζει η απόσπαση πυροσβεστών σε αεροδρόμια και αυτοκινητοδρόμων

Ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομμένων υπηρεσιών και φορέων για την αντιπυρική προστασία, προκάλεσε η αποκεντρωμένη διοίκηση Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, με προεξάρχοντα το νέο Γενικό Γραμματέα Νίκο Παπαθεοδώρου. Τόσο οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και της πυροσβεστικής κατέθεσαν τα εως τώρα δεδομένα τους αναζήτησαν λύσεις και τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκομμένων.
Σε ότι αφορά την Πάτρα, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελλάς κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον σχεδιασμό που προκαλεί αποσπάσεις ακόμη και στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας οδού, μειώνοντας τις δυνάμεις -όπως τόνισε- σε περίπτωση που χρειαστεί επέμβαση σε κάποια δασική πυρκαγιά.
Εξάλλου ο δήμαρχος Ερυμάνθου έβαλε και το θέμα των καταστροφών τους χειμερινούς μήνες και της έλλειψης χρηματοδότησης για πρόληψη και έγκαιρη επέμβαση.
Τόσο ο δήμαρχος Ζακύνθου, όσο και εκπρόσωπος του δήμου Κεφαλονιάς κατήγγειλαν την πολιτική που αποσπά προσωπικό και οχήματα για τα αεροδρόμια των νησιών του Ιονίου και όχι μόνο, αφήνωντας εκτεθειμένα τα δάση σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Η σύσκεψη σκοπό είχε να συμβάλλει στην προώθηση του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών και ταυτόχρονα να διαπιστωθεί η δυναμική κάθε δήμου σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.
Εκτός των άλλων και κατα τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, αναλύθηκαν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες όλων των εμπλεκομένων με την πολιτική προστασία φορέων, καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ανάλογα περιστατικά.
Οι ομιλητές στάθηκαν σε ζητήματα χρηματοδότησης που δεν έχει ακόμη φθασει στα ταμεία τους και επίσης στη σπουδαιότητα της πρόληψης στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με στόχο την άμεση απόκριση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, αν αυτές εκδηλωθούν.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook