Πιέσεις με κάθε τρόπο για παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου

Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου μετά την επικοινωνία που είχε μαζί της ο πρωθυπουργός. «Ο πρωθυπρουργός εξέφρασε στην κυρία Αντωνοπούλου τη διαφωνία του» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον Real FM.

Το Μέγαρο Μαξίμου δέχεται αφόρητες πιέσεις ακόμα και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην απομάκρυνση της κας Αντωνοπούλου.

Οι αντιδράσεις δεν λένε να κοπάσουν παρά τις προσπάθειες κορυφαίων υπουργών να το παρουσιάσουν ως ήσσονος σημασίας θέμα.

Όπως ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος μιλώντας στο Real FM το παρουσίασε ως «μικροπολιτικό θέμα».

«Δεν είναι λίγο μικροπολιτικό το θέμα; Εδώ έχουμε υπαρκτά σκάνδαλα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Βέβαια πρόσθεσε ότι «πρέπει στο μέλλον όταν ξαναδούμε το ζήτημα, να θέσουμε τα εισοδηματικά κριτήρια».

«Αν είναι έτσι, υπάρχει θέμα» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας μιλώντας στο Thema Fm 104,6.

O γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης, τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι «αυτή η κίνηση, αυτή η αποδοχή θολώνει ένα έργο το οποίο κάνει η ίδια υπουργός και αυτό με στεναχωρεί».

Μεγαλοπρεπές άδειασμα από Σία Αναγνωστοπούλου

«Αν θεωρεί κάποιος ότι είναι ζήτημα ηθικής το επίδομα για την κ. Αντωνοπούλου, τότε θα έπρεπε να το δούμε και για άλλους βουλευτές, που είναι πάμπλουτοι και μπορεί να παίρνουν κι αυτοί το επίδομα. Καταλαβαίνω αυτό που λέει ο κόσμος, ότι είναι πλούσια, γιατί να το παίρνει, αλλά δεν είναι κάτι παράνομο. Είναι προσωπική αντίληψη του καθενός για το τι κάνει», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Δεν υπάρχει στο σχετικό νόμο ούτε για τους βουλευτές, ούτε για τους υπουργούς κανένα φορολογικό ή εισοδηματικό κριτήριο, είναι νόμιμο. Δεν θεωρώ ότι παρανομεί.»

Χαμός στα social media

Οι αντιδράσεις στην κοινή γνώμη φαίνονται πλέον και από τα social media για την κα Ράνια Αντωνοπούλου και τον κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου. Αυτό που έκανε η κα Αντωνοπούλου δεν είναι σε καμία περίπτωση παράτυπο, ή παράνομο. Το ερώτημα είναι αν είναι ηθικό.

Δεν μπορεί υπουργός με ένα από τα μεγαλύτερα πόθεν έσχες να παίρνει επιδότηση 12.000 ευρώ το χρόνο για να νοικιάζει διαμέρισμα στο Κολωνάκι ενώ οι καταθέσεις της αλλά και τα ακίνητα που έχει σύμφωνα με τα πόθεν έσχες της ζαλίζουν…

To twitter έχει πάρει φωτιά αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα σχόλια που αναφέρονται σε μια προσφιλή φράση του πρωθυπουργού (ήταν δίκαιο, έγινε πράξη) δίνουν και παίρνουν.

Το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπουργοί επικοινώνησαν μέσα στο σαββατοκύριακο με το Μαξίμου και πολλά ακούγονταν μέχρι σήμερα το πρωί.

Τα πόθεν έσχες Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου για την ιστορία

Ο υπουργός έχει χαρτοφυλάκιο με μετοχές και επενδυτικά προϊόντα που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο του κ. Παπαδημητρίου ανέρχεται στα 2.725.881 δολάρια, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του. Το χαρτοφυλάκιο αυτό, το κατείχε το 2015, όταν δεν είχε ακόμα υπουργοποιηθεί. Την ίδια χρονιά, δήλωσε εισοδήματα 453.429 δολάρια.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και σύζυγος του κ. Παπαδημητρίου, Ράνια Αντωνοπούλου, κατείχε μετοχές 340.000 δολαρίων σε χρηματιστήρια και καταθέσεις ύψους 11.400 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες. Το ζευγάρι υπουργών, έχει από κοινού καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού 480.154 δολάρια. Το υπουργικό ζεύγος διαθέτει διαμέρισμα 110 τ.μ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300 τ.μ. με 180 τ.μ. βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο 4.950 τ.μ. Η βίλα διαθέτει και μία πισίνα 80 τ.μ.

 

Πηγή : newsit

Please follow and like us:
Facebook
Facebook