Παρεμβάσεις από τον αντιδήμαρχο παιδείας και αθλητισμού για σχολεία και γήπεδα της περιοχής

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν πρόσφατα από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού.
Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, αναφέρεται στα μεγάλα προβλήματα που προκαλούνται από την μεταφορά της αρμοδιότητας αδειοδοτήσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων στους Δήμους, χωρίς τους αναγκαίους πόρους και το απαραίτητο προσωπικό.
Η μεταφορά αυτής της αρμοδιότητας στον Δήμο Πατρέων, αφορά σχεδόν στο σύνολό τους (95%) των αθλητικών εγκαταστάσεων και σχετίζεται με την ασφάλεια χιλιάδων αθλητών και θεατών.
Ο Αντιδήμαρχος ζητά από τον Υφυπουργό, να ανακληθεί η μεταφορά στους Δήμους της συγκεκριμένης αρμοδιότητας και να συνεχίσουν να έχουν την ευθύνη της αδειοδότησης, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με το αναγκαίο αντίστοιχο προσωπικό.
Παράλληλα με επιστολή της στο Υπουργείο Παιδείας, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σοφία Ασπρούλια, αναφέρεται στην ομόφωνη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, που εκφράζει την πλήρη διαφωνία της με την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, που δεν χρηματοδοτεί την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων (δαπάνες εξοπλισμού, θέρμανσης, αναλώσιμων κ.λπ.).
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι να μεταφέρονται τα οικονομικά βάρη στις Σχολικές Επιτροπές και στους γονείς.
Η Σχολική Επιτροπή απαιτεί την άμεση χρηματοδότηση με επί πλέον κονδύλια για την κάλυψη αναγκών του εξοπλισμού και τη γενικότερη δαπάνη της λειτουργίας των ολοήμερων τμημάτων.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook