Παραδόθηκαν οι απινιδωτές σε δημοτικά γήπεδα

Ολοκληρώθηκε η παράδοση απινιδωτών στα δημοτικά γήπεδα Ζαρουχλεΐκων, Ρίου και Σαραβαλίου «Κώστας Ζάρας», που είναι ειδικά σχεδιασμένοι για χρήση σε δημόσιους χώρους.

Η παράδοση έγινε παρουσία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας (ΕΠΣΑ), του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας (ΣΕΠΑ) και των ομάδων που κάνουν χρήση του των δημοτικών γηπέδων (Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων, Ατρόμητος Πατρών, Πυρσός, Δόξα Πατρών, Πολύτεκνος, Δάφνη, Ολυμπιακός Πατρών, η γυναικεία ομάδα του Ατρόμητου, Αετός Ρίου, Φλόγα, Κ. Πήγασος Μπεγουλακίου, Πήγασος Πατρών, ΑΠΟ Αρόη, Καλλιθέα, Ίκαρος Πετρωτού, Απόλλων Εγλυκάδος).

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στης δημοτικές αθλητικές εγκατάστασης και η προστασία των αθλητών, τεχνικών και θεατών, αν αποκρύψει ανακοπή καρδιάς στο γήπεδο. Στο πλαίσιο αυτό έγινε η προμήθεια των απινιδωτών.

Το φορητό μηχάνημα απινίδωσης ή αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής είναι μια συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και, αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης (ηλεκτροσόκ), τότε προχωράστην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στη σωστή συχνότητά του.

Η μάχη με την καρδιά, όπως λένε οι καρδιολόγοι, κερδίζεται ή χάνεται μέσα στα πρώτα 3-5 λεπτά. Μετά από αυτόν τον χρόνο, ακόμα κι αν η καρδιά επανέλθει, θα υπάρξουν εγκεφαλικές βλάβες στον παθόντα.
Ο «αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής», χορηγεί ρεύμα, κάνει στην ουσία «ηλεκτροσόκ» στην καρδιά και μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για τον άνθρωπο, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Δυστυχώς, όμως, το ελληνικό κράτος δεν έχει προμηθεύσει με εξωτερικούς απινιδωτές τους αθλητικούς χώρους (ελάχιστοι διαθέτουν).

Η Δημοτική Αρχή, εκτός από την προμήθεια των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών θα προχωρήσει και σε σεμινάρια εκπαίδευση με τους αρμοδίους φορείς, σε θέματα έκτακτης ανάγκης.

Αυτές οι πρωτοβουλίες μας, δεν αναιρούν την αναγκαιότητα ύπαρξης σε όλα τα γήπεδα, οργανωμένων στελεχωμένων ιατρείων. Το διεκδικούμε, είναι ένα αίτημα που έπρεπε ήδη να είχε ικανοποιηθεί, από χθες.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook