Παρέμβαση εισαγγελέα για τα κτηνιατρικά φάρμακα στην περιοχή Κρεστένα των Βραχνεΐκων ζητά ο Γιώργος Σιγαλός

Eρώτηση σχετικά με κτηνιατρικά φάρμακα που βρέθηκαν στα Βραχνέικα κατέθεσε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος Πατρών Γιώργος Σιγαλός.

Όπως ανέφερε: «Σύμφωνα, με δημοσιεύματα πριν λίγες ημέρες εντοπίστηκε από Δημότες στην περιοχή των Βραχναιίκων ποσότητα κτηνιατρικών φαρμάκων που άγνωστοι είχαν απορρίψει παράνομα.

Σύμφωνα, με τα δημοσιεύματα περισυλλέγησαν από εργαζόμενους του Δήμου με μηχανήματα οι οποίοι τα απομάκρυναν.

Κα Πρόεδρε, τα κτηνιατρικά φάρμακα σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν απομακρύνονται ούτε πετώνται σε ΧΥΤΑ ενώ προβλέπεται μεταφορά τους και καταστροφή τους με συγκεκριμένη νομοθεσία.

Παρακαλώ, λοιπόν να με ενημερώσετε αν ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία και αν όχι γιατί. Επίσης, να με ενημερώσετε αν έγινε καταγραφή, ποια κτηνιατρικά φάρμακα ήταν, ποια ήταν η ποσότητα τους, αν ήταν νόμιμα (αν είχαν δηλαδή barcode)αν καταγράψατε τον αριθμό πατρίδας από τον Ε.Ο.Φ και ποια δημόσια κτηνιατρική Υπηρεσία καλέσατε;

Κα. Πρόεδρε, η διακίνηση παράνομων κτηνιατρικών φαρμάκων δε είναι μικρή υπόθεση. Αφορά όλους μας, γιατί η ασυνειδησία ορισμένων, βλάπτει την δημόσια υγεία. Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε τι φτάνει στο πιάτο μας λόγω της συχνής διατροφής μας με κρέας.

Ευελπιστώ να έχουν γίνει όλες οι ανωτέρω ενέργειες και να έχετε αποστείλει τα σχετικά στον εισαγγελέα Πατρών».

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook